Hlavní obsah

Chystá se výměna? Půjde Hamilton do Ferrari a Vettel do Mercedesu?

Vedle sebe v jednom týmu velké hvězdy nejspíš neuvidíme. Je tu však možnost, že by si mohli elitní jezdci mezi sebou vyměnit závodní stáje. Toto Wolff nevyloučil, že by Lewis Hamilton mohl zamířit do Ferrari a Sebastian Vettel zase jezdit v jeho barvách. „Každý má touhu nosit rudý overal,“ prohlásil šéf Mercedesu.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton si možná vymění kombinézu se Sebastianem Vettelem.

Článek

Lewis Hamilton do Ferrari a Sebastian Vettel do Mercedesu? Teď to zní hodně nepravděpodobně, ale jistá možnost tady je. Oběma jezdcům končí kontrakt příští rok a Hamilton i šéf Mercedesu Toto Wolff potvrdili, že o této senzační výměně v rámci diskuzí při prodloužení smlouvy v minulosti už hovořili.

„Musíte uznat, že v myšlenkách každého jezdce je jezdit jednou za Ferrari,“ prohlásil Wolff na webu Motorsport-Total. „Je to nejprestižnější a tradiční značka ve formuli 1 a naprosto respektuji, pokud má jezdec touhu tam jít. Dokonce i v týmu jsme o tom diskutovali. Probírali jsme to s Lewisem při jednání o jeho smlouvě.“

„Osobně doufám, že zakončí kariéru tím, že s námi vyhraje ještě několik titulů, ale každý má touhu nosit rudý overal,“ vysvětloval Wolff s tím, že pětinásobný světový šampion je velkým fanouškem Ferrari. „Budeme rádi, pokud u nás zůstane. Myslím, že mu poskytujeme auto, které dosahuje vysoké úrovně, ale chápu, že může hledat nové výzvy a pokusit se o titul u jiného týmu.“

Wolff zároveň přiznal, že by si dokázal představit příchod Vettela k Mercedesu. „Sebastiana velmi respektuji, jako jezdce i jako člověka. Je šest, nebo sedm jezdců, kteří mají dovednosti a inteligenci, aby si zasloužili jezdit v autě, které vyhrává závody a šampionáty. Dva z nich jsou nyní s námi. Jsou ale další, které sledujeme a Sebastian je jedním z nich,“ uzavřel sedmačtyřicetiletý Rakušan.

Reklama

Související témata: