Hlavní obsah

Chtěl jsem, aby mi vybouchl motor, přiznal zklamaný jezdec formule 1

Monako/Praha

Hodně frustrovaný byl po nedělní Velké ceně Monaka Kevin Magnussen z Haasu. Dánský jezdec startoval do závodu z pátého místa, avšak kvůli chybné taktice a pozdější penalizaci za zkrácení tratě, dojel až čtrnáctý. „Chtěl jsem, aby mi vybouchl motor,“ přiznal zklamaný Magnussen.

Foto: Profimedia.cz

Kevin Magnussen.

Článek

Letos bodoval Kevin Magnussen zatím jen dvakrát. Ve Velké ceně Austrálie si dojel pro šesté místo a ve Španělsku byl sedmý. Po kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Monaka to vypadalo, že by si mohl připsat další body, neboť do závodu startoval z pátého místa. Jenže kvůli chybné taktice během vyjetí safety caru mohl brzy na další body zapomenout.

Jezdec Haasu hned v úvodu závodu přišel o páté místo poté, co se před něj dostal Daniel Ricciardo z Renaultu. Během následného brzkého výjezdu safety caru pak zamířil do boxů přezout pneumatiky, a to se ukázalo jako chybné rozhodnutí, neboť vypadl z desítky a už se do ní nedokázal dostat zpátky. Magnussen dojel do cíle až jako dvanáctý, po penalizaci za zkrácení tratě ještě klesl na čtrnácté místo.

„Chtěl jsem, aby mi vybouchl motor,“ přiznal Magnussen na webu Motorsport.com. „Takový výsledek je zklamáním poté, co jsme byli po celý víkend silní a tým odváděl skvělou práci,“ vysvětloval šestadvacetiletý Dán. „Tým mi poskytl přesně to, co jsem potřeboval, abych odvedl dobrý výkon.“

„Tento víkend jsme byli opravdu dobří. Je mi to líto a jsem z toho zklamaný,“ líčil dál Magnussen s tím, že nepovedenou strategii rozhodně stáji nechce vyčítat. „Bylo by snadné z toho dělat závěry. Kluci v boxech jsou ale pod velkým tlakem a nehodlám z toho nikoho obviňovat,“ uzavřel jezdec, který je v průběžném pořadí šampionátu na osmém místě se čtrnácti body.

Reklama