Hlavní obsah

Formule 1 bez další hvězdy? O odchodu údajně uvažuje čtyřnásobný světový šampion

Monte Carlo/Praha

Jde jen o další fámu, nebo na tom bude něco pravdy? Formuli 1 má po sezoně údajně opustit další skvělý jezdec. Během Velké ceny Monaka se prý o tom šuškalo v zákulisí. „Nejvíce šokující spekulací, která se začala šířit v paddocku v Monaku je, že Sebastian Vettel uvažuje o ukončení kariéry,“ citoval web express.co.uk uznávaného novináře.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Už před časem se objevily informace, že by čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel mohl zamířit do Mercedesu a Lewis Hamilton k Ferrari. Nyní se v zahraničních médiích objevila další senzační zpráva. „Nejvíce šokující spekulací, která se začala šířit paddockem v v Monaku je, že Sebastian Vettel uvažuje o ukončení kariéry ve formuli 1 po této sezoně,“ uvedl web express.co.uk. s odkazem na uznávaného novináře Joea Sawarda.

Důvodů, že by na této informaci mohlo být něco pravdivého, je hned několik. Ferrari se v letošní sezoně nedaří, a i když teď v Monaku Vettel zaznamenal nejlepší výsledek poté, co skončil druhý, na Mercedes italská stáj pořád hodně ztrácí. Zisk dalšího titulu je tak v nedohlednu.

Navíc do týmu přišel talentovaný Charles Leclerc. Média jednadvacetiletého mladíka vychvalují a vidí v něm budoucnost Ferrari, zatímco Vettela čím dál tím častěji kritizují. Německý jezdec je tak stále pod větším tlakem a začíná už být frustrovaný. Je tedy možné, že i když ještě nedávno prohlašoval, jak hodně by mu závodění chybělo, tak nyní změnil názor.

Po této zprávě se hned samozřejmě vyrojily další spekulace ohledně toho, kdo by Vettela u Ferrari mohl nahradit. Hovoří se o Micku Schumacherovi, synovi legendy, který tento rok jezdí ve formuli 2. Dalším kandidátem by mohl být Valtteri Bottas, jemuž vyprší smlouva u Mercedesu.

Reklama

Související témata: