Hlavní obsah

Formule mě stále baví. Čtyřnásobný světový šampion popírá spekulace o svém odchodu

Řím/Praha

Stále častěji se objevují spekulace o odchodu Sebastiana Vettela z formule 1. Údajně by k tomu mělo dojít na konci této sezony. Podle některých médií už má Ferrari za něj dokonce náhradu. Vrátit by se měl Fernando Alonso. Teď se k tomu všemu vyjádřil i čtyřnásobný světový šampion. „Nemám v plánu končit,“ vzkázal německý jezdec.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Sebastian Vettel s ferrari v Monaku.

Článek

Minulý týden obletěla svět zpráva, že se Sebastian Vettel chystá po letošní sezoně odejít z formule 1. Důvodů k tomu měl mít Vettel hned několik. Je stále častěji kritizován, cítí frustraci, neboť s Ferrari další titul do své sbírky nepřidal a navíc se italské stáji momentálně tolik nedaří.

Ferrari už dokonce mělo mít za Vettela vyhlédnutou náhradu. Údajně by do monopostu italské stáje opět usedl Fernando Alonso, který z formule 1 odešel loni. Teď se konečně ke všem spekulacím vyjádřil i Vettel. „Nemám v plánu končit,“ uvedl německý jezdec na webu Auto Bild.

„Formule 1 mě stále baví a ve Ferrari mám pořád co dělat,“ prohlásil jednatřicetiletý Vettel dál. Vítěz dvaapadesáti závodů ve formuli 1 zároveň popírá i to, že by mu vadilo, že má ve svém kolegovi, Charlesi Leclercovi, silnou konkurenci. „Myslím, že mít dva rychlé jezdce je dobré, navzájem se tlačíme k lepším výkonům.“

Čtyřnásobný světový šampion je v průběžném pořadí šampionátu na třetím místě a na prvního Lewise Hamiltona z Mercedesu ztrácí pětapadesát bodů. Přesto věří, že sezonu ještě může otočit. „Chceme v této sezoně zkusit vše, abychom dosáhli obratu,“ vysvětloval Vettel s tím, že Ferrari v továrně maká na vylepšeních a brzy by mělo představit nové přední křídlo.

Reklama

Související témata: