Hlavní obsah

Potřeboval jsem změnu, říká Ricciardo, který i přes zklamání z výsledků svého přestupu k Renaultu nelituje

Montreal/Praha

Sezona v novém týmu vůbec neprobíhá podle jeho představ. Po šesti odjetých závodech má na kontě pouhých osm bodů. I když je tím zklamaný, svého přestupu z Red Bullu k Renaultu Daniel Ricciardo nelituje. „Jsem rád, že jsem týmy změnil, potřeboval jsem to,“ prohlásil australský jezdec.

Foto: Sport.cz

Daniel Ricciardo

Článek

Svým rozhodnutím odejít z Red Bullu k Renaultu všechny překvapil. Z jakých důvodů se k tomu australský jezdec odhodlal, se asi nedozvíme. Vedení týmu tvrdí, že to bylo kvůli talentovanému Maxi Verstappenovi, Ricciardo tuto verzi popírá a říká, že potřeboval změnu. Avšak v novém týmu se mu zatím příliš nedaří.

Odjeto je šest závodů a Ricciardo zatím bodoval jen ve dvou z nich, na svém kontě má osm bodů a v průběžném pořadí šampionátu mu patří třinácté místo. I když je z tohoto průběhu zklamaný, svého přestupu nelituje a doufá, že se vše zlepší. „Jsem rád, že jsem změnil týmy,“ prohlásil Ricciardo na webu autoweek.com.

„Potřeboval jsem to. Musel jsem se vyvíjet a chtěl jsem čelit novým výzvám. Má léta u Red Bullu byla fantastická, ale nadešel čas ke změně,“ vysvětloval vítěz sedmi závodů ve formuli 1. „Co se týká výsledků, nejsem teď přesně tam, kde bych chtěl být, ale atmosféra a energie v týmu jsou vynikající.“

„Musím se naučit být trpělivý. Formule 1 je komplexní vědou, která vyžaduje svůj čas. Výsledky jsou v tuto chvíli zklamáním, ale jsem přesvědčený, že se lepších dočkáme ještě před koncem sezony,“ vyprávěl dál Ricciardo, který se stejně jako ostatní už připravuje na víkendovou Velkou cenu Kanady. Tady před pěti lety slavil své první vítězství ve formuli 1. „Kanada je pro mě nezapomenutelným místem,“ uzavřel jezdec Renaultu.

Reklama