Hlavní obsah

Trénink F1 v Kanadě patřil po Hamiltonově nehodě Ferrari

Aktualizováno

Vozy Ferrari překvapivě zajely nejrychlejší časy tréninků před Velkou cenou Kanady formule 1. V první části sice dominovala suverénní stáj dosavadní sezony Mercedes, ale ve druhém tréninku Lewis Hamilton havaroval a jeho chyby využila obě ferrari. Vítězný čas zajel Charles Leclerc, druhý byl Sebastian Vettel.

Foto: Graham hughes, ČTK/AP

Pilot Ferrari Charles Leclerc při tréninku na Velkou cenu Kanady

Článek

Tým Mercedes touží v Montrealu vyhrát i sedmý letošní závod a v prvním tréninku s novými vylepšenými motory porazil konkurenci o téměř sekundu. Za Hamiltonem a Valtterim Bottasem skončil třetí Leclerc. Poté se však monacký pilot dočkal dílčího úspěchu a loňského vítěze kanadské GP Vettela odsunul na druhou příčku o 74 tisícin sekundy.

Pětinásobný světový šampion Hamilton chyboval po půlhodině druhého tréninku, když v zatáčce trefil bokem vozu zeď a poškodil kolo se zavěšením. Pak už zůstal v boxu, mechanici museli vyměnit i podlahu. "Mrzí mě to," utrousil britský pilot, jenž obsadil až 6. místo.

Foto: Graham hughes, ČTK/AP

Nejrychlejší čas zajel v úvodním tréninku na Velkou cenu Kanady úřadující šampion a lídr průběžného pořadí Lewis Hamilton ze stáje Mercedes.

V nedělní Velké ceně na okruhu Gillese Villeneuvea bude Hamilton útočit na pátý triumf v sezoně, zbývající dva vybojoval Bottas. Pořadí mistrovství světa vede Hamilton před týmovým kolegou o 17 bodů.

Tréninky na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:12,767
2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,147
3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,953
4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,988
5. Vettel (Něm./Ferrari) -1,138
6. Räikkönen (Fin./Alfa Romeo) -1,178
Druhý trénink:
1. Leclerc1:12,177
2. Vettel-0,074
3. Bottas-0,134
4. Sainz (Šp./McLaren)-0,376
5. Magnussen (Dán./Haas)-0,758
6. Hamilton-0,761

Reklama

Související témata: