Hlavní obsah

Vettelova penalizace z Kanady se bude znovu projednávat v pátek

Le Castellet

Mezinárodní automobilová federace (FIA) na pátek svolala schůzku závodních komisařů s představiteli Ferrari kvůli trestu pro Sebastiana Vettela ve Velké ceně Kanady formule 1. Případ pětisekundové penalizace, jež před dvěma týdny stála německého pilota vítězství, se bude znovu projednávat od 14:15 v dějišti nedělní Grand Prix Francie v Le Castellet.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Sebastian Vettel při Velké ceně Kanady.

Článek

Vettel sice v Montrealu projel první cílem, kvůli pětisekundové penalizaci za souboj s Britem Lewisem Hamiltonem ale obsadil druhé místo právě za svým dlouholetým rivalem z Mercedesu.

Ferrari včetně samotného jezdce s trestem nesouhlasilo, ale formální protest nepodalo. Místo toho se soustředilo na právo vyzvat traťové komisaře k novému posouzení případu. Na nalezení případných nových důkazů měl italský tým dva týdny.

Vettel byl penalizován za incident ve 48. kole GP Kanady, kdy byl na prvním místě pod tlakem dotírajícího Hamiltona. Čtyřnásobný mistr světa udělal ve třetí zatáčce chybu, vyjel na trávu, a když se vracel na trať, zablokoval soupeři cestu. Komisaři ho poté za "nebezpečný způsob" návratu na trať potrestali.

Reklama

Související témata: