Hlavní obsah

Původní futuristický přístup zmizel. Teď to vypadá, že nové monoposty formule 1 budou stejné a ošklivé

Loni na podzim představilo vedení formule 1 koncept, jak by mohly vypadat nové monoposty po změně pravidel v roce 2021. Fanouškům se návrhy líbily, avšak teď to vypadá, že jejich nadšení z těchto aut bylo předčasné. Ze zákulisí se totiž ozývají hlasy, že vozy budou vypadat jinak a budou ošklivé.

Foto: Sport.cz

Původní koncept vozů pro rok 2021.

Článek

Formuli 1 čeká od roku 2021 změna pravidel. Ta už měla být známa, avšak týmy, vedení formule 1 a Mezinárodní automobilová federace FIA se nedávno dohodly na odkladu a zveřejní je až letos na podzim. Stáje by totiž v předpisech chtěly ještě několik úprav. Navíc údajně nejsou spokojeny s tím, jak by měly vypadat nové monoposty.

Ty podle loňských konceptů měly oslovit mladé lidi. Jejich futuristický vzhled na návrzích fanoušky opravdu zaujal. Teď to ale vypadá, že monoposty takhle vypadat nebudou. Mají přibýt standardizované díly, a tak hrozí, že vozy budou stejné, že se v podstatě budou lišit jen barvou.

Ze zákulisí pronikají informace, že inženýři dokonce hovoří o tom, že budou ošklivé. „Vypadá to jako větší auto IndyCar,“ uvedl nejmenovaný technik na webu Auto Motor und Sport. „Nedokážu si představit, že by tohle mělo oslovit cílovou skupinu, mladé lidi ve věku dvaceti až pětadvaceti let.“

„Původně plánovaný futuristický přístup zmizel. Auta v počítačových hrách vypadají lépe než to, co se nyní chystá,“ dodal. Vozy by měly být také o něco kratší a těžší, z nynějších 743 kil by měly mít okolo 765 kil. Tak se necháme překvapit, s čím týmy v roce 2021 vyjedou na okruhy.

Reklama