Hlavní obsah

Zklamání trvá dál. Selhali jsme, prohlásil Vettel po dalším double Mercedesu

Le Castellet/Praha

Kdepak, žádná změna. Mercedes dál dominuje letošnímu světovému šampionátu ve formuli 1 a Ferrari na svého rivala stále ztrácí. Sebastian Vettel doufal, že by se během Velké ceny ve Francii mohli německé stáji přiblížit, ale zažil jen další zklamání. „Selhali jsme,“ prohlásil jezdec Ferrari po závodě.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Poté, co Ferrari předvádělo v předsezonních testech, mluvilo se o něm jako o největším adeptovi na vítězství v letošním šampionátu formule 1. Avšak situace je zcela jiná. Po osmi závodech je italská stáj v Poháru konstruktérů druhá a na Mercedes, který je včele průběžného pořadí, ztrácí propastných sto čtyřicet bodů.

Její jezdec Sebastian Vettel doufal, že by během Velké ceny Francie mohli trochu ztrátu na Mercedes stáhnout, ale nepovedlo se. Mercedes v nedělním závodě získal letos šestý double. Pátý Vettel byl zklamaný. „Selhali jsme,“ prohlásil německý jezdec na webu motorsport-magazin.com.

„Velkým cílem bylo přijet sem a stáhnout ztrátu. Bohužel jsme ale zjistili, že naše vylepšení nefungují tak dobře, jak jsme očekávali,“ vysvětloval čtyřnásobný světový šampion. „To ale neznamená, že se vzdáváme. Naopak. Každého z nás to ještě více nažhaví. Doufejme, že okruh v Rakousku, kde se jede za týden, nám bude vyhovovat více,“ dodal.

To jeho stájový kolega Charles Leclerc byl přeci jen o něco šťastnější. V závodě dojel třetí a v závěru dokonce útočil na druhého Valtteriho Bottase z Mercedesu. „Dal jsem do toho vše. Cítil jsme se v autě dobře. Když to vezmu, jak jsme na tom byli v pátek, tak tohle byl pro nás skvělý den,“ uvedl monacký jezdec.

Reklama

Související témata: