Hlavní obsah

Loni Mercedes v Rakousku vyhořel, letos se tady pokusí o vyrovnání novodobého rekordu

Spielberg/Praha

I když letos Mercedes vyhrál všechny závody, před nedělní Velkou cenou Rakouska zůstává opatrný. Loni totiž tady závod kvůli technickým problémům nedokončil ani jeden z jeho jezdců. Pokud však německá stáj naváže na předešlá vítězství a vyhraje, tak v součtu s minulou sezonou to bude už jedenáctá výhra v řadě. Tím by Mercedes vyrovnal novodobé maximum, kterého v roce 1988 dosáhl McLaren.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Piloti Mercedesu Lewis Hamilton (vpředu) a Valtteri Bottas.

Článek

Loňská Velká cena Rakouska nedopadla pro Mercedes vůbec dobře. Ani jeden z jeho jezdců tehdy závod nedokončil. Valtteri Bottas musel odstoupit ve čtrnáctém kole kvůli problémům s motorem a Lewise Hamiltona zradila pohonná jednotka v čtyřiašedesátém kole. A tak není divu, že i když je německá stáj letos suverénní, zůstává její vedení před nedělním závodem opatrné.

„Výsledek z loňské Velké ceny Rakouska byl našim nejhorším v té sezoně,“ zavzpomínal Toto Wolff, šéf týmu, na webu formula1.com. „Odstoupení obou jezdců ze závodu poté, co jsme získali double v kvalifikaci, znamenalo, že jsme ztratili mnoho bodů. Je to pro nás krutou vzpomínkou, jak rychle se můžou věci ve formuli 1 změnit.“

„V letošním roce jsme sice zatím dokončili všechny závody, ale musím připomenout, že v posledních dvou velkých cenách tomu tak vůbec nemuselo být. Naši mechanici v podstatě za chodu provedli dvě operace srdce,“ vysvětloval, a to že by Mercedes mohl o víkendu vyrovnat novodobý rekord si zatím nechtěl připustit.

Mercedes by totiž v případě další výhry, získal už jedenácté vítězství v řadě v součtu s minulou sezonou. To se v novodobé historii formule 1 podařilo pouze McLarenu v roce 1988. Absolutní rekord drží Ferrari, které v letech 1952 a 1953 dokázalo ovládnout čtrnáct závodů za sebou.

Reklama

Související témata: