Hlavní obsah

Hamilton? Kdepak. Nejlepším jezdcem formule 1 je prý nyní talentovaný mladík

Praha

Nejlepší jezdec formule 1 současnosti? Mnoho fanoušků a odborníků by odpovědělo, že je jím Lewis Hamilton. Avšak šéf Red Bullu, Christian Horner, má zcela jiný názor. Podle něj je momentálně nejlepším závodníkem Max Verstappen z jeho týmu. „Nemá nejlepší auto, ale podívejte se na výsledky, kterých dosáhl,“ říká Horner.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Max Verstappen z Red Bullu.

Článek

Lewis Hamilton kraluje v posledních letech formuli 1 a vévodí i letošnímu průběžnému pořadí šampionátu. Mnohými je proto považován za nejlepšího jezdce současnosti. Avšak podle šéfa Red Bullu Christiana Hornera tomu tak není. Pětačtyřicetiletý Brit se domnívá, že toho nejlepšího závodníka má ve svém týmu a je jím Max Verstappen.

„Je v životní formě,“ uvedl Horner na adresu Verstappena na webu Motorsport.com. „Za posledních dvanáct měsíců byl pravděpodobně nejlepším jezdcem na světě. Jak to odůvodním? Nemá nejlepší auto, ale podívejte se na výsledky, kterých dosáhl. To, co dokázal dostat z monopostu od loňského závodu v Montrealu... Udělal prakticky nula chyb,“ vysvětloval.

„Je přirozené, že přichází nová generace. Lewis má výhodu v podobě zkušeností, je stále velmi rychlý, má nejlepší auto. Max je vycházející hvězda. Nebylo by fantastické, kdybychom viděli ty dva bojovat proti sobě? Max je pro nás přínosem a my mu musíme dodat auto, se kterým bude moci bojovat o titul světového šampiona,“ dodal Horner.

To Verstappenův kolega Pierre Gasly na takováto slova chvály může zapomenout. Francouzský jezdec zatím nepodává výkony, které od něj vedení týmu očekává a poradce Helmut Marko ho už začíná kritizovat. Vadí mu hlavně, že Gasly není sebekritický. Chyby podle něj hledá v autě a všude jinde, jen u sebe žádné nevidí.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace