Hlavní obsah

Návštěvy u psychologa? Nepotřebuji. Nejsem Nico, tvrdí Bottas

Praha

Soupeřit s Lewisem Hamiltonem o titul světového šampiona a být s ním ještě k tomu v jednom týmu není vůbec jednoduché. Své o tom ví Nico Rosberg. Bývalému německému jezdci se povedlo stát se mistrem světa až po návštěvách psychologa. Vallteri Bottas, současný Hamiltonův kolega, je tak stále častěji dotazován, zda by s ním také neměl spolupracovat.

Foto: Sport.cz

Valtteri Bottas.

Článek

Tři roky se pokoušel Nico Rosberg být lepší než jeho týmový kolega Lewis Hamilton. Až ten čtvrtý to vyšlo. Německý jezdec nedávno přiznal, že k vítězství nad Britem a k zisku titulu světového šampiona mu v roce 2016 pomohly návštěvy psychologa. A tak není divu, že dotazy ohledně vyhledání pomoci nyní stále častěji dostává Hamiltonův současný kolega v Mercedesu Valtteri Bottas.

Finský jezdec je u stáje již třetím rokem a na pětinásobného mistra světa stále nevyzrál a je v jeho stínu. Letos na začátku sezony sice vyhrál dva závody a na čele průběžného pořadí se střídal s Hamiltonem, avšak nyní už na něj ztrácí devětatřicet bodů. Pomoc, jakou měl Rosberg, ale k překonání Hamiltona prý podle svých slov nepotřebuje.

„Nemyslím si, že by to v mém případě fungovalo,“ prohlásil Bottas na webu Motorsport.com. „Každý člověk je individuální a jedinečný. Někdo potřebuje podporu zvenčí. Mám kolem sebe spoustu přátel, se kterými si můžu promluvit. Když mám pochybnosti, dokážu si to sám vyřešit,“ vysvětloval dál.

„Víte, nejsem Nico, jsem Valtteri a vím, co v mém případě nejlépe funguje. O tom, jak Hamiltona porazit jsem s Rosbergem nemluvil. Jsem připraven následovat svou vlastní cestu,“ uzavřel jezdec, který zároveň prozradil, že kdyby odešel z Mercedesu, tak by pak měl zájem jezdit za Ferrari.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace