Hlavní obsah

Hvězda formule 1 čelí žalobě. Bývalému manažerovi údajně dluží deset milionů liber

Tak tohle vypadá na pořádný průšvih. Místo soustředění na nedělní závod musí hvězda formule 1 řešit zcela jiné záležitosti. Daniel Ricciardo z toho má pořádně zamotanou hlavu. Jeho bývalý manažer Glenn Beavis na jezdce totiž podal žalobu. Australan mu údajně dluží deset milionů liber (přes dvě stě osmdesát milionů korun). „Budu se všemi právními prostředky bránit,“ vzkázal Ricciardo.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Jezdec F1 Daniel Ricciardo řeší nečekaný problém, bude totiž muset k soudu.

Článek

Daniel Ricciardo bude muset nejspíš k soudu. Důvod? Glenn Beavis, jeho bývalý manažer, totiž na hvězdu formule 1 podal žalobu k vrchnímu soudu v Londýně. Vítěz sedmi závodů F1 mu údajně dluží provizi ve výši deseti milionů liber (přes dvě stě osmdesát milionů korun) za uzavření smlouvy s Renaultem.

Beavis začal o možném odchodu Ricciarda z Red Bullu k Renaultu jednat už v roce 2017 a loni v létě došlo mezi oběma stranami k dohodě. Na konci roku však chtěl Ricciardo s Beavisem ukončit spolupráci. Ten chtěl ale jednání s Renaultem dotáhnout. Definitivní smlouva mezi Ricciardem a Renaultem byla uzavřena až letos na začátku března.

Beavis tvrdí, že měl s Ricciardem dohodu. Na jejím základě měl dostávat dvacet procent z každého uzavřeného obchodu. Ten s tím nesouhlasí. „Prohlášení Glenna Beavise jsou neopodstatněná,“ uvedl Ricciardo na webu speedweek.com. „Je škoda, že se k takovému kroku rozhodl, budu se vůči tomu všemi právními prostředky bránit,“ dodal jezdec.

Ricciardo, kterého tento týden čeká Velká cena Německa, již případ předal svému právnímu zástupci Jeremymu Courtenay-Stampovi. „Naše kancelář bude hájit zájmy Ricciarda, protože jeho stanovisko v této věci je jasné. Beavis nemá nárok na provizi v souvislosti s Renaultem,“ dodal Courtenay-Stamp.

Reklama