Hlavní obsah

Vettel chce před domácím publikem napravit loňské fiasko, Mercedes bude ve střehu kvůli teplu

Hockenheim/Praha

Formule 1 o víkendu pokračuje Velkou cenou Německa. Odčinit loňské fiasko je cílem čtyřnásobného světového šampiona. Sebastian Vettel tady tehdy před domácím publikem přišel v závěru o vítězství. „Mám co napravovat,“ prohlásil jezdec Ferrari, kterému se však v letošní sezoně nevede, jak by chtěl.

Foto: Sport.cz

Sebastian Vettel chce odčinit loňské fiasko.

Článek

Měl vítězství na dosah, avšak v závěru havaroval a vyhrál jeho největší soupeř v boji o titul. Tak vypadala loňská Velká cena Německa. Sebastian Vettel se v té době střídal s Lewisem Hamiltonem na čele průběžného pořadí šampionátu. Avšak poté, co loni v domácím závodu přišel o vítězství, se Hamilton vrátil na průběžné první místo a od té doby svůj náskok zvyšoval a stal se popáté v kariéře mistrem světa.

„Musím odčinit loňské vystoupení. Mám co napravovat. Na závod se těším, protože atmosféra tady je vždy fantastická,“ uvedl Vettel na webu f1i.com. Jezdci Ferrari se však letos zatím nevede, jak bych chtěl. Ještě nevyhrál závod a na lídra šampionátu Hamiltona nyní ztrácí sto bodů.

Mercedes, který je v letošní sezoně suverénní, má před závodem největší obavu z panujících veder. Ta také byla před necelým měsícem v Rakousku a monopostům německé stáje to nesvědčilo. Tým tehdy poprvé v letošním ročníku nevyhrál. „Velké horko, jak jsme se přesvědčili v Rakousku, nám nesvědčí. Musíme být ve střehu,“ prohlásil Toto Wolff, šéf Mercedesu, jehož auta budou na tento víkend mít speciální lakování.

Důvodů je hned několik. Mercedes pojede dvou stou velkou cenu v rámci světového šampionátu a současně si připomene 125 let od zahájení závodní činnosti. „Jsme nesmírně hrdí na to, že můžeme psát její další kapitolu,“ dodal Wolff. Tým postupně odhaluje nápisy, jak bude celý vypadat, si musíme nejspíš počkat až do pátečních tréninků.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace probíhá Živě
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint