Hlavní obsah

Totální výbuch Ferrari! Vettel skončil v kvalifikaci na domácí trati poslední

Hockenheim
Aktualizováno

Kvalifikace na Velkou cenu Německa formule 1 přinesla neuvěřitelné selhání stáje Ferrari. Nejdříve měl v Q1 technický problém Sebastian Vettel, pak v Q3 i Charles Leclerc, kteří si tak vybojovali jen poslední dvacáté, respektive desáté místo. Vettel si ani nepřipsal nějaký čas, měl problémy s turbem. Do závodu odstartuje z pole position Lewis Hamilton z Mercedesu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Sebastian Vettel zažil další obrovské zklamání...

Článek

Letošní sezona se pro čtyřnásobného šampiona mění v noční můru. Sebastian Vettel v kvalifikaci na domácí závod skončil dřív, než ji stačil vůbec začít.

Ferrari informovalo, že německý pilot měl problém s prouděním vzduchu do turba. V poslední fázi pak skončil poslední Charles Leclerc, jenž pro změnu doplatil na problémy s tlakem paliva.

Červení sice disponovali velmi rychlým autem, avšak nedokázali ho vůbec využít. Lewisu Hamiltonovi se tak otevřela příjemná cesta k pole position, kterou získal bez větších problémů. Z druhého místa odstartuje Max Verstappen, z třetího Valtteri Bottas.

Ferrari přitom ovládlo všechny tři tréninky a věřilo, že se konečně na rivala z Mercedesu dotáhlo. "Nevím, co se stalo. Rozbilo se něco v turbu," řekl Vettel pro BBC. Po deseti závodech mu patří v průběžném pořadí čtvrté místo se ztrátou 100 bodů na vedoucího Hamiltona. "Přitom to vypadalo dobře. Udělali jsme pár změn a auto bylo skvělé. Asi nám nebylo souzeno, přišli jsme o velkou šanci," lituje.

Čtvrtou příčku vybojoval Pierre Gasly, jehož ztráta však byla poměrně výrazná a jen těsně zdolal pátého Kimiho Räikkönena, který byl velkým překvapením kvalifikace.

Velká cena Německa se začne v neděli v 15:10.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Hockenheimu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:11,767,
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,346,
3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,362,
4. Gasly (Fr./Red Bull) 0,413,
5. Räikkönen (Fin./Alfa Romeo) -0,771,
6. Grosjean (Fr./Haas) -1,084,
7. Sainz (Šp./McLaren) -1,130,
8. Pérez (Mex./Racing Point) -1,298,
9. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,359,
10. Leclerc (Mon./Ferrari) bez času.

Reklama

Související témata: