Hlavní obsah

Když se šampioni utnou... Mercedes předvedl nekonečnou Hamiltonovu zastávku

Hockenheim

Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Chaotická Velká cena Německa formule 1 skončila v dešti a na mokré trati pro mistrovský Mercedes propadákem. Obhájce titulu a vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství světa Lewis Hamilton obsadil po startu z pole position devátou příčku, Valtteri Bottas pak sedm kol před koncem havaroval. Vrcholem bezmoci byla Hamiltonova nekonečná zastávka v boxech.

Foto: ČTK/AP

Lewis Hamilton a jeho nekonečná zastávka v boxech...

Článek

Ztratil téměř minutu. Jak k celému zmatku došlo?

Lewis Hamilton měl závod dlouho pod kontrolou, jenže v těžkých podmínkách v poslední zatáčce chyboval a otřel se o bariéru.

Ve stejném místě měli stejný problém také Carlos Sainz, Charles Leclerc, Nico Hülkenberg nebo Kimi Räikkönen. Někteří z nich dopadli lépe, jiní hůře.

Hamilton zlomil přední křídlo, ale auto se mu podařilo dostat zpátky na trať. Sice už promeškal vjezd do boxů, ale přes trávu se tam přece jen vrátil a jel pro nové součástky. Tím však totálně překvapil a zaskočil své mechaniky, kteří náhradní křídlo neměli připravené a vlastně ani nevěděli, jaké gumy mu mají obout.

Zmatek trval téměř minutu a pro Hamiltona byl vážnou ranou, která ho připravila o vítězství. Později se v pořadí propadl ještě níže, a nakonec skončil až devátý.

Vyhrál Max Verstappen z Red Bullu a připsal si druhé vítězství v sezoně. Na druhé příčce skončil k radosti domácích fanoušků Sebastian Vettel z Ferrari, přestože odstartoval až z poslední 20. příčky. Na třetím místě dojel Daniil Kvjat z Toro Rosso.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint