Hlavní obsah

Nevylučujeme boj o titul, prohlásil poradce Red Bullu po dalším vítězství

Praha

Dojde ještě v průběžném pořadí šampionátu formule 1 k nějakému zvratu, nebo Lewis Hamilton dokáže udržet náskok a dojede si pro šestý titul mistra světa? Vedení Red Bullu po úspěšných závodech v Německu a Rakousku doufá, že by o letošním šampionovi ještě nemuselo být rozhodnuto. „Nevylučujeme boj o titul,“ prohlásil poradce týmu Helmut Marko.

Foto: Profimedia.cz

Max Verstappen a Helmut Marko.

Článek

Red Bull letos zatím jako jediný tým dokázal přerušit nadvládu suverénního Mercedesu. A to hned dvakrát. Před měsícem vyhrál Max Verstappen závod v Rakousku a minulý víkend ovládl Velkou cenu Německa. A podle vedení to nemusí být vše. Stáj, která od letošní sezony užívá motory Honda, totiž na nadcházející závody chystá řadu velkých vylepšení.

Po letní přestávce se tým dočká v Itálii vylepšeného motoru a zanedlouho v Rusku pak nového paliva. „To by mělo pomoci pohonné jednotce dosáhnout svého potenciálu. Půjde o velký krok kupředu. Auto se hodně zlepší. Nevylučujeme boj o titul,“ prohlásil poradce týmu Helmu Marko na webu f1i.com.

„V Německu se všechno poprvé sešlo. Byli jsme rychlí, vyhráli jsme na dráze, nikoliv kvůli tomu, že Mercedes měl potíže. Max jel senzačně. Ukázal, že je schopný předjet Mercedes i Ferrari na trati,“ chválil talentovaného jezdce Marko, který stejně jako šéf týmu Christian Horner doufá, že mladík u Red Bullu zůstane.

Objevily se totiž spekulace, že má o něj zájem Mercedes. Verstappen sice s Red Bullem má smlouvu ještě na příští rok, avšak v doložce je napsáno, že za určitých okolností může ze stáje jít dříve. „V tomto ohledu necítím žádný tlak. Řekl bych, že si Max v našem týmu jízdu užívá a zároveň vidí náš pokrok,“ dodal Horner.

Šampionát bude pokračovat tento víkend Velkou cenou Maďarska. V čele průběžného pořadí je Lewis Hamilton z Mercedesu, na druhém místě je jeho týmový kolega Valtteri Bottas. Třetí je Verstappen, který na Bottase ztrácí dvaadvacet bodů a na Hamiltona třiašedesát.

Reklama