Hlavní obsah

Mercedes doufá, že napraví mizérii z posledního závodu, soupeři chtějí potvrdit zlepšení

Budapešť/Praha

Dočká se Ferrari prvního letošního vítězství? Vrátí se Mercedes na trůn, nebo opět překvapí Red Bull? Šampionát formule 1 míří do Maďarska, kde se o víkendu pojede další závod mistrovství světa F1. Mercedes by na okruhu v Hungaroringu chtěl napravit zklamání z předešlé Velké ceny Německa, jeho soupeři by zase rádi potvrdili zlepšení.

Foto: Sport.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Mercedes prožil minulý víkend v Německu zatím nejhorší závod sezony. Lewisi Hamiltonovi nebylo dobře, dělal chyby a jen díky penalizaci soupeřů získal dva body. Jeho kolega Valtteri Bottas kvůli havárii nedojel do cíle. A tak by německá stáj nyní, v posledním závodě před letní přestávkou, ráda vše napravila.

„V Německu jsme prožili mizerný závod, udělali jsme řadu chyb a špatných rozhodnutí,“ uvedl Toto Wolff, šéf Mercedesu na webu formulaspy.com. „Formuli 1 ale máme rádi díky výzvám, které přináší. A teď máme možnost se zlepšit,“ vyprávěl Wolff. „Během minulých let byl pro nás Hungaroring obtížným okruhem, loni jsme tady ale vyhráli a letos máme mnoho důvodů domnívat se, že zde budeme ještě silnější než dřív," dodal Wolff.

Optimisticky naladěni jsou i u Ferrari. Tým přivezl několik dalších vylepšení a vedení očekává, že během velké ceny by se mělo potvrdit zlepšení vozu. „Bude pro nás důležité, zda nám tento závod potvrdí, že se monopost zlepšuje na různých typech okruhů. Budeme se spoléhat na nové díly, které jsme nedávno nasadili a na nové aerodynamické aktualizace,“ prohlásil Mattia Binotto, šéf Ferrari.

Natěšen do Maďarska odjel i Red Bull. Max Verstappen letos jako jediný se svým monopostem dokázal Mercedes porazit, když vyhrál dva ze tří posledních závodů. Poradce Red Bullu Helmut Marko dokonce začal mluvit o tom, že by tým mohl ještě nyní usilovat o titul.

Reklama

Související témata: