Hlavní obsah

Stáje F1 odsouhlasily rozšíření šampionátu na 22 závodů

Budapešť

Stáje formule 1 odsouhlasily rozšíření příští sezony mistrovství světa ze současných jednadvaceti na dvaadvacet závodů. Před startem dnešní Velké ceny Maďarska o tom novináře informoval šéf mistrovského Mercedesu Toto Wolff.

Foto: John Sibley, Reuters

Ilustrační foto

Článek

S návrhem přišel majitel šampionátu společnost Liberty Media, změnu ale museli schválit zástupci stájí, což podle Wolffa udělali. "Musíme nechat Liberty dělat jejich práci a tou je růst formule. A když dokážou sehnat promotéry, tak bychom je měli podpořit," citovala šéfa Mercedesu agentura Reuters.

Jednou z původních podmínek rozšíření kalendáře bylo navýšení počtu motorů, které mají týmy během sezony k dispozici, na to ale nakonec nedošlo. "Kvůli jednomu závodu bychom neměli navyšovat počet komponentů. Zvládneme to," prohlásil Wolff.

Současně také dodal, že i když stáje rozšíření šampionátu uvítaly, mělo by mít nějaké meze. Liberty Media už totiž nyní uvažuje o navýšení počtu závodů v roce 2021 na 24. "Musíme chránit sebe i naše lidi, abychom se nedostali do bodu, kdy bude nemožné objet všechny závody s jednou partou zaměstnanců," uvedl Wolff.

Reklama

Související témata: