Hlavní obsah

Bottas bude i v nadcházející sezoně F1 jezdit za Mercedes

Praha

Pilot Valtteri Bottas bude i v nadcházející sezoně jezdit za Mercedes. Německá stáj formule 1 dnes na svých internetových stránkách informovala o tom, že využila opce a prodloužila s devětadvacetiletým finským jezdcem smlouvu.

Foto: Sport.cz

Valtteri Bottas bude dál jezdit za Mercedes

Článek

Mercedes, jehož jedničkou je pětinásobný mistr světa Brit Lewis Hamilton, tak utnul spekulace o možném Bottasově odchodu. O něm se začalo mluvit po nevýrazných výsledcích s tím, že finského pilota by mohl nahradit rezervní jezdec Francouz Esteban Ocon.

Dvaadvacetiletý francouzský pilot se však i přesto vrátí do formule 1, protože od nadcházejícího ročníku se dohodl na smlouvě s Renaultem. V týmu doplní Daniela Ricciarda a nahradí německého veterána Nica Hülkenberga. Ocon v minulosti závodil za Manor a Force India, jeho nejlepším výsledkem je páté místo.

Bottas odstartoval kariéru ve formuli v roce 2013 ve Williamsu. Předloni v Mercedesu nahradil mistra světa Nica Rosberga, v prvním ročníku v barvách německé stáje vyhrál tři závody šampionátu a obsadil konečné třetí místo. V minulé sezoně však ani jednou nezvítězil a skončil pátý.

Ve dvanácti dosavadních závodech letošního ročníku má Bottas na kontě dva triumfy a pětkrát dojel na druhém místě. V průběžné klasifikaci šampionátu je druhý, ale od vedoucího Hamiltona ho dělí 62 bodů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace