Hlavní obsah

Talentovaný mladík se vrací do formule 1. Ocon bude jezdit za Renault

Praha

Do formule 1 se po roční pauze vrátí Esteban Ocon. Francouzský jezdec bude od příští sezony jezdit za Renault. U týmu nahradí Němce Nica Hülkenberga, kterému se letos u francouzského týmu příliš nedaří. „Jsem velmi hrdý na to, že se stanu jezdcem Renaultu,“ přiznává nadšený mladík.

Foto: Profimedia.cz

Esteban Ocon se vrací do formule 1.

Článek

Sestava týmů pro další sezonu formule 1 se pomalu rýsuje. Už víme, že kolegou Lewise Hamiltona bude u Mercedesu i dále Valtteri Bottas. Teď bylo oznámeno, kdo bude závodit příští rok za Renault. Daniel Ricciardo bude mít nového parťáka, Nica Hülkenberga u francouzského týmu nahradí talentovaný Esteban Ocon.

Francouzský jezdec již ve formuli 1 působil v předešlých letech u stáje Force India, nynější Racing Point. Avšak letos na něj v šampionátu nezbylo místo, a tak působil jako rezervní pilot u Mercedesu. „Jsem velmi hrdý na to, že se stanu jezdcem Renaultu,“ přiznal Ocon na webu f1i.com. s tím, že podepsal víceletý kontrakt.

„Mám radost, že tým s tak vysokými ambicemi mi nabídl příležitost prokázat mé schopnosti na nejvyšší úrovni. Je to zodpovědnost, kterou beru velice vážně. Těší mě, že ve mně mají důvěru, že jim pomohu v dalším vzestupu, udělám vše, abych ze sebe vydal to nejlepší,“ dodal dvaadvacetiletý Ocon.

Na spolupráci se už těší i vedení týmu. „Jsme velmi rádi, že budeme s Estebanem pracovat. Během své kariéry v F1 už Esteban zažil vzestupy a pády a plně pochopil nutnost chopit se každé příležitosti. Jeho skvělé zkušenosti rezervního jezdce u stáje mistrů světa budou obrovským přínosem pro rozvoj celého našeho týmu,“ uvedl Cyril Abiteboul, šéf Renaultu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.