Hlavní obsah

První trénink F1 po měsíční pauze ovládlo v Belgii Ferrari

Aktualizováno

Úvodní den tréninků na Velkou cenu Belgie formule 1 patřil stáji Ferrari. Nejrychlejší byl nakonec vítěz odpoledních jízd Charles Leclerc, který si vyměnil pořadí s dopoledne kralujícím kolegou z italské stáje Sebastianem Vettelem. Za nimi se seřadili piloti Mercedesu Valtteri Bottas a Lewis Hamilton, kterého dopoledne trápily technické problémy.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Pilot Ferrari Sebastian Vettel během tréninku ve Spa.

Článek

V prvním tréninku se s návratem po měsíční pauze nejlépe vyrovnal Vettel. Čtyřnásobný mistr světa, který loni právě na okruhu ve Spa-Francorchamps zaznamenal dosud poslední vítězství, porazil Leclerca o dvě desetiny. Rodák z Monaka ale odpoledne zrychlil a Vettelův čas překonal o 451 tisícin.

Za oběma vozy Ferrari se nakonec seřadily monoposty mistrovského Mercedesu. Třetí Bottas za Leclercem zaostal o více než osm desetin. Pětinásobný mistr světa Hamilton, který devět závodů před koncem vede průběžné pořadí o 62 bodů před Bottasem, překonal dopolední problémy s motorem a telemetrií a ztrátu na první místo snížil na necelých devět desetin.

Pátý čas dne zajel odpoledne Mexičan Sergio Pérez. Jezdci Red Bullu Max Verstappen a Alexander Albon naopak ve druhé části tréninků zrychlit nedokázali a klesli na šesté a sedmé místo. Albon debutoval v barvách rakouské stáje, kam se přesunul ze sesterského celku Toro Rosso, zatímco opačným směrem zamířil Pierre Gasly.

Výsledky tréninků na Velkou cenu Belgie, závod mistrovství světa vozů formule 1 ve Spa-Francorchamps:
První trénink:
1. Vettel (Něm./Ferrari)1:44,574
2. Leclerc (Mon./Ferrari)-0,214
3. Verstappen (Niz./Red Bull)-0,933
4. Albon (Thaj./Red Bull)-1,010
5. Bottas (Fin./Mercedes)-1,308
6. Hamilton (Brit./Mercedes)-1,399.
Druhý trénink:
1. Leclerc1:44,123
2. Vettel-0,630
3. Bottas-0,846
4. Hamilton-0,892
5. Pérez (Mex./Racing Point)-0,994
6. Verstappen-1,271.

Reklama

Související témata: