Hlavní obsah

Musíme se drasticky zlepšit, burcuje Hamilton před dalším závodem Mercedes

Spa-Francorchamps/Praha

O tom, že se letos stane pošesté mistrem světa, už téměř nikdo nepochybuje. Jezdec Mercedesu však svůj tým burcuje k perfektním výsledkům dál. Lewis Hamilton dojel v nedělní Velké ceně Belgie druhý za Charlesem Leclercem z Ferrari a dělá si starosti, že by je italský tým mohl porazit i nyní u nich na domácí půdě. „Musíme se drasticky zlepšit,“ vyzývá Hamilton.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton žádá po Mercedesu zlepšení.

Článek

Třikrát v sezoně se musel suverénní Mercedes sklonit před jiným týmem. Dvakrát si pro vítězství dojel Red Bull, jednou Ferrari. Tomu o uplynulém víkendu v Belgii vyhovovala trať, a tak se poprvé v letošní sezoně radovalo z výhry, když byl jeho jezdec Charles Leclerc nejrychlejší.

Lewis Hamilton dojel druhý, a i když navýšil svůj náskok v průběžném pořadí šampionátu na druhého Valtteriho Bottase, nebyl s výkonem nijak spokojený. Mercedes na Ferrari na rovinkách hodně ztrácel a Hamiltonovi dělá starosti, že by se to mohlo opakovat i o nadcházejícím víkendu v Itálii.

„Monza je hlavně o rovinkách, takže to vypadá na další víkend pro Ferrari,“ prohlásil Hamilton na webu motorsportweek.com. „O víkendu jsme ztráceli v kvalifikaci vteřinu na kolo. V tomto ohledu jsme s kolegou Valtteri Bottasem nemohli příliš udělat, nebylo tu tolik zatáček, abychom to dohnali,“ vysvětloval britský jezdec.

„V příštích několika dnech tedy musíme nějakým způsobem vylepšit naši rychlost. Musíme se drasticky zlepšit. Nevím sice, jestli je to možné, ale pokud se to může nějakému týmu povést, tak jedině nám,“ vyzýval Hamilton. „Musíme pro to udělat všechno. Jinak s nimi opět prohrajeme,“ dodal pětinásobný světový šampion.

Reklama