Hlavní obsah

Italská média hovoří o výměně u Ferrari. Podle nich se stal kapitánem Leclerc

Monza/Praha

Ferrari se o uplynulém víkendu dočkalo druhého vítězství v letošním šampionátu formule 1, když jeho jezdec Charles Leclerc dokázal zvítězit na domácí půdě v Monze. Za to Sebastianu Vettelovi se nedařilo a po kolizi dojel třináctý. Zatímco talentovaného mladíka italská media nemůžou vynachválit, Vettel to schytává ze všech stran.

Foto: Profimedia.cz

Charles Leclerc oslavuje vítězství.

Článek

„Když jeho jemnou tvář zakryje helma, promění se v monstrum. Nemilosrdné, pokud jde o použití zbraní jako síla, inteligence a odhodlání. Mistrovské dílo od Leclerca. Mladý jezdec nechyboval, udržel dechberoucí tempo a závod ovládl se strategií zkušeného šampiona. Leclerc v Monze převzal Ferrari a stal se kapitánem,“ chválil italský deník Corriere della Sera talentovaného Leclerca.

Podle něj, pokud Ferrari zorganizuje lépe příští sezonu, mohl by se stát Leclerc již brzy mistrem světa. Deník nezapomíná ani na Sebastiana Vettela. Ten se dopouští chyb, protože je prý frustrovaný. „Začíná být stále nervóznější. Leclerc ho ničí jak v oblasti konkurenceschopnosti, tak po psychické stránce,“ dodal.

La Gazzetta dello Sport píše o Leclercovi jako o vítězném princi. „Charles letěl, aby dobyl Monzu. Na pódiu stál jednadvacetiletý jezdec, který si za pouhý půl rok získal srdce fanoušků a pravděpodobně i celého Ferrari,“ uvedl deník. „Vettel už nemá sílu světového šampiona,“ doplnil další deník Corriere dello Sport.

O výměně stráží u Ferrari i o psychické krizi německého jezdce pak hovoří i další světová média. „Ferrari Vettela jako jezdce upřednostňovalo, když udělal chybu, omlouvalo ho a stálo při něm, teď to ale vypadá, že jeho privilegovaná pozice je ohrožena,“ píší ve Španělsku. Spekuluje se také nad tím, jestli se Vettel ještě vůbec dokáže vrátit a jezdit tak jako v dobách, kdy získal čtyři tituly světového šampiona.

Reklama