Hlavní obsah

Vettel potřebuje podporu svého týmu, vyzval Ferrari sportovní šéf formule 1

Praha

Sebastian Vettel schytává kritiku ze všech ze stran. Jezdec Ferrari je podle italských médií pod psychickým tlakem, chybuje a ztrácí tím své postavení u týmu. Ross Brawn, sportovní šéf formule 1, který v minulosti u Ferrari působil, tak vyzývá vedení stáje, aby se pro frustrovaného Vettela stalo oporou.

Foto: Sport.cz

Ross Brawn a Seabstian Vettel.

Článek

„Vettel je jedním z velikánů našeho sportu,“ prohlásil Ross Brawn, sportovní šéf formule 1 na webu motorsport.com. „V této těžké době potřebuje podporu svého týmu, aby znovu získal sebedůvěru, kterou nyní postrádá. To by mělo být pro Ferrari spolu s vývojem auta hlavní prioritou v příštích týdnech,“ vyzval Brawn stáj, aby svému jezdci pomohla.

„Nebude to snadné, ale je to důležité hlavně z hlediska další sezony,“ vysvětloval Brawn, který v minulosti u Ferrari působil. Vettelovu frustraci ještě umocnila uplynulý víkend Velká cena Itálie, během níž chyboval. Na začátku závodu se roztočil, a když se pak vracel na trať, tak trefil projíždějícího Lance Strolla.

Při tom si poškodil přední křídlo a musel k mechanikům. Aby toho nebylo málo, obdržel Vettel za tento manévr od komisařů tři trestné body, trest na deset sekund stop&go a do cíle pak dojel jako třináctý. Jeho týmový kolega Charles Leclerc, který v Monze vyhrál, ho už tak předběhl i v průběžném pořadí šampionátu.

„To, co se stalo v závodě, byla jen jeho chyba,“ uznal Brawn. „Během jednoho kola udělal dvě chyby a ty vypadají ještě daleko hůře vzhledem k tomu, že jeho kolega Leclerc dokázal zvítězit. Je nevyhnutelné, že bez ohledu na jezdce a kvalitu stáje je vašim prvním soupeřem vždy váš týmový kolega,“ dodal Brawn.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články