Hlavní obsah

Chtěl jsem, abychom zariskovali. Tým ale Hamiltona neposlechl a mistr světa přišel o pódium

Singapur/Praha

Mohli prý lehce vyhrát, avšak špatné týmové rozhodnutí o zastávce v boxech je připravilo i o stupně vítězů. Nedělní Velká cena Singapuru nedopadla podle představ Mercedesu. Lewis Hamilton sice zase o kousíček navýšil náskok v průběžném pořadí na svého kolegu Valtteriho Bottase, avšak ze strategie týmu byl frustrovaný.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Lewis Hamilton startoval do Velké ceny Singapuru z druhé pozice a doufal, že se mu v průběhu závodu podaří zaútočit na vítězství. Avšak pozdní povolání do boxů ho připravilo dokonce i o stupně vítězů a jezdec Mercedesu se musel spokojit se čtvrtým místem. Není tedy divu, že byl poté hodně frustrovaný.

„Je to pro nás bolestivé, protože jsme mohli lehce vyhrát,“ uvedl Hamilton na webu straitstimes.com. „Věděl jsem, že jsme měli zajet do boxů dříve než soupeři. Říkal jsem to týmu už ráno. Chtěl jsem, abychom zariskovali, ale neudělali jsme to,“ líčil Hamilton dál s tím, že Ferrari podle něj nyní víc touží po vítězství.

„Vyhráváme a prohráváme jako tým společně. Vypadá to, že Ferrari je v tuto chvíli o hodně hladovější. Musíme se zlepšit. Stále jsme nejlepším týmem. Musíme se postavit na nohy a jít dál,“ vyzýval tým. "Sedneme si a v příštím závodě budeme zpět a budeme bojovat o vítězství,“ dodal pětinásobný světový šampion.

Hamilton má v průběžném pořadí šampionátu náskok pětašedesát bodů na druhého Valtteriho Bottase. Příští Velká cena se jede už tento víkend v Rusku a Mercedes tuší, že i tady by mohlo být Ferrari opět velice silné. „Musíme být obezřetní a zůstat nohama na zemi. Vyhráli poslední tři závody, stále nás můžou dohonit,“ varuje šéf týmu Toto Wolff.

Reklama