Hlavní obsah

Pokusil se o sebevraždu a málem zabil mě. Jezdci formule se obviňují, kdo komu zničil závod

Singapur/Praha

Během nedělní Velké ceny Singapuru došlo k řadě incidentů. Zatímco jedni jezdci museli kvůli nim ze závodu odstoupit, ti druzí se po zastávce v boxech mohli na trať vrátit a pokračovat dál. Všichni se ale teď dohadují, kdo kolize zavinil a kdo komu zničil závod. „Pokusil se o sebevraždu a málem zabil mě,“ obvinil Daniil Kvyat Kimiho Räikkönena.

Foto: Sport.cz

Kimi Räikkönen při kolizi s Daniilem Kvjatem.

Článek

Kolize během závodu nejsou vůbec ničím neobvyklým, jezdci si po nich většinou vymění své názory a jdou dál. Někdy se ale však hádají delší dobu a útočí na sebe. Jako třeba teď po Velké ceně Singapuru. Dvanáct kol před cílem zaútočil Daniil Kvjat z týmu Toro Rosso na cílové rovince na Kimiho Räikkönena z Alfy Romeo.

Došlo ke vzájemnému kontaktu a Räikkönen po něm musel s ulomeným kolem ze závodu odstoupit. Kvjatův vůz byl poškozený jen lehce a jezdec závod dokončil na patnáctém místě, vinu na nehodě má ale podle jeho slov Räikkönen.

„Byl jsem překvapený, protože jsem udělal manévr a vše vypadalo čistě. Došlo ale ke kontaktu. Víte, pokud se chcete bránit, tak se bránit budete. Pokud chcete nechat otevřené dveře, tak je necháte otevřené. Pokud necháte volné místo, tak tam bude. Prostě se Kimi pokusil o sebevraždu a málem zabil mě,“ prohlásil Kvjat na webu gpfans.com. Räikkönen situaci okomentoval jen tím, že když Kvjata zahlédl, bylo už pozdě na nějakou reakci.

K dalšímu incidentu došlo mezi Goergem Russellem z Williamsu a Romainem Grosjeanem z Haasu. Při výjezdu z jedné ze zatáček mezi nimi došlo k vzájemnému kontaktu, Russell narazil do bariéry a závod pro něj skončil. Grosjean dojel jedenáctý. Komisaři rozhodli, že za nehodou mohou oba jezdci a nikoho nepotrestali. Avšak závodníci to vidí jinak a obviňují se navzájem.

„Je jen škoda, že tenhle kontakt zničil závod pouze mně,“ rozčiloval se Russell. „Grosjean mohl dál pokračovat téměř bez poškození, takže to je ten důvod, z jakého necítí žádnou vinu,“ vztekal se talentovaný mladík dál. „Jak může tvrdit, že jsem mu tam nenechal žádné volné místo? Koukal jsem hodinu na opakované záběry a místa tam měl dost,“ dodal.

To Grosjean je jiného názoru. „Při průjezdu jsme byli vedle sebe a George šlápl na plyn, neměl jsem vůbec žádné volné místo, byla tam už jen zeď,“ vysvětloval. „Opravdu jsem neměl kam uhnout. Kdyby mi nechal více místa, nemuselo k něčemu takovému vůbec dojít,“ ospravedlňoval se.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články