Hlavní obsah

V Rusku dosud vládl Mercedes. Přeruší Ferrari jeho vítěznou šňůru a získá čtvrtou výhru v řadě?

Soči/Praha

Dokáže Ferrari vyhrát čtvrtý závod za sebou, nebo se na vítěznou vlnu vrátí Mercedes, který dominoval na začátku sezony? Další zajímavou bitvu slibuje Velká cena Ruska, která se pojede o nadcházejícím víkendu. Italská stáj tady ještě nikdy nezvítězila, i když k tomu již několikrát měla blízko.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Ferrari se pokusí vyhrát čtvrtý závod za sebou..

Článek

„Okruh v Rusku je dalším, na kterém jsme měli už několikrát vítězství na dosah, avšak nikdy jsme to nedotáhli,“ prohlásil Sebastian Vettel z Ferrari na webu planetf1.com. Čtyřnásobný světový šampion minulý týden vyhrál Velkou cenu Singapuru a po více než roce se mohl radovat z vítězství v závodě. Navíc svou výhrou prodloužil vítěznou šňůru Ferrari na tři, když předchozí dva závody ovládl jeho kolega Charles Leclerc.

Ferrari, které začátkem sezony hodně ztrácelo na Mercedes, tak opět u soupeřů vyvolává respekt a patří k favoritům. „Poté, co jsme získali tři vítězství v řadě, chceme v Rusku zkontrolovat, jak budou fungovat naše nejnovější aktualizace na dalším a zcela odlišném typu tratě,“ uvedl šéf Ferrari Mattia Binotto, který tak závod tady bere hlavně jako test.

V Rusku se velká cena jela poprvé v roce 2014 a dosud jejími vítězi byli jen jezdci Mercedesu. V letech 2014, 2015 a 2018 byl tady nejrychlejší Lewis Hamilton, v roce 2016 Nico Rosberg a v roce 2017 Valtteri Bottas. A tak by německá stáj jistě tuto vítěznou šňůru nerada přetrhla.

Vedení týmu i jezdci si však jsou vědomi, jak velkého pokroku Ferrari nyní dosáhlo. „Je zřejmé, že jejich auto teď funguje všude. Je těžké je porazit, zvláště na rovinkách. Bude to pro nás náročné. Musíme zase začít tvrdě pracovat,“ vyzval Hamilton, který má v průběžném pořadí šampionátu náskok na druhého Bottase pětašedesát bodů a třetího Leclerca šestadevadesát bodů.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články