Hlavní obsah

Otci Verstappena začíná s Red Bullem docházet trpělivost. Je to frustrující, prohlásil

Praha

Kdy Red Bull zase zasáhne do bojů o titul? Poradce týmu Helmut Marko si myslí, že by to už mohlo být příští rok. Avšak Max Verstappen a hlavně jeho otec Jos, bývalý jezdec formule 1, mu nevěří. Vývoj monopostu podle něj stagnuje a s týmem mu začíná docházet trpělivost.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Max Verstappen.

Článek

Max Verstappen již několikrát prohlašoval, že by už rád bojoval o titul mistra světa. Avšak Red Bull mu zatím nebyl schopen dodat takový vůz, se kterým by to talentovaný mladík dokázal. A i když to v první polovině sezony vypadalo po přechodu k motorům Honda u týmu na zlepšení, po letní přestávce vývoj vozu stagnuje a ani Verstappenovi se tolik nedaří. Není divu, že jeho otci se stájí začíná docházet trpělivost.

„Je to velice frustrující,“ přiznal Jos Verstappen na webu gpfans.com. „V posledních závodech před letní přestávkou to vypadalo tak dobře,“ zavzpomínal na dvě vítězství svého syna. „Po ní jsme ale nikam nepostoupili, zatímco ostatní týmy zaznamenávají pokrok. Čekali jsme, že v této sezoně smažeme manko, ale zatím to tak nevypadá,“ vysvětloval bývalý jezdec formule 1 dál.

„Max dělá vše, co může, ale není to pouze o něm. Jsme závislí na týmu. Auto trochu ztrácí, motor trochu ztrácí. Je potřeba učinit nějaké změny, abychom se zlepšili, jinak pro nás bude i příští rok ztracený. V současnosti se totiž nezdá, že bychom v další sezoně měli bojovat o titul,“ dodal Verstappenův otec.

To Helmut Marko, poradce týmu, je zcela jiného názoru. Podle něj by Red Bull příští rok mohl dokonce bojovat o vítězství v Poháru konstruktérů. „Na základě pokroku, kterého Honda dosahuje, si myslím, že bychom nadcházející sezonu mohli být na stejné úrovni jako Mercedes a Ferrari. Jsem přesvědčen, že nebudeme až třetím týmem. Chtěli bychom usilovat o konstruktérský titul,“ prohlásil Marko.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace