Hlavní obsah

Čisté emoce z motoru! Verstappen se proháněl v legendární formuli

Točigi/Praha

Zvuk motoru ho ohromil. Ještě před tím, než se rozběhne nedělní závod F1 na japonském okruhu Suzuka, Jezdec stáje Red Bull Max Verstappen si vyzkoušel, jaké to je řídit formuli z roku 1965. Nizozemský pilot se na testovací trati v Točigi proháněl první hondou, která dokázala vyhrát Grand Prix. Konkrétně se jednalo o model RA272.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Max Verstappen si vyzkoušel formuli z roku 1965Video: sntv

 
Článek

Legendární vůz si vyzkoušel nejen průběžně 4. muž celkového pořadí formule 1, ale také vítěz závodu Indy 500 z roku 2017 Takuma Sató. Vůz je poháněn 1,5 litrovým dvanáctiválcem. Akci přihlíželi inženýři Hondy.

„Vyzkoušet si tohle auto bylo skvělé. Nejstarší závodní vůz, který jsem řídil do této doby, byl z roku 2008. Tohle je něco docela jiného, ale užil jsem si to. Čisté emoce z motoru, to auto samo o sobě je neskutečné. Skoro jsem se do něj nevešel. Ale byla to úžasná zkušenost," řekl viditelně uchvácený Verstappen.

Plány pořadatelů japonského závodu překazilo počasí. Kvůli blížícímu se tajfunu byl zrušen kompletní sobotní program Velké ceny. Rozhodli o tom organizátoři spolu s Mezinárodní automobilovou federací FIA s tím, že kvalifikace se pojede až v neděli před závodem.

Reklama

Související témata: