Hlavní obsah

Miami by nakonec mělo zažít odloženou premiéru F1 v roce 2021

Praha

Velká cena formule 1 v Miami by měla zažít odloženou premiéru v roce 2021. Místo původně plánovaného městského okruhu vznikne trať v okolí stadionu pro americký fotbal, na němž hrají své zápasy NFL Miami Dolphins. Představitelé areálu Hard Rock Stadium oznámili, že s vedením F1 uzavřeli příslušnou dohodu, ta ještě podléhá schválení ze strany vedení města.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Velká cena formule 1 v Miami by měla zažít odloženou premiéru v roce 2021 (ilustrační foto)

Článek

O zařazení závodu v Miami do kalendáře se uvažovalo už pro letošní rok. Nejprve ale místní organizátoři záměr po složitých jednáních při výběru trasy odložili a nakonec od zvažované varianty městského okruhu přímo v centru zcela upustili. Zpracovaná studie totiž ukázala, že by Grand Prix představovala neúměrnou zátěž pro dopravu, místní obchodníky i obyvatele.

Okruh bude nakonec situován na pozemcích v okolí Hard Rock Stadium. Jeho vybudování by mělo stát odhadem 40 milionů dolarů a podle listu Miami Herald bude stavbu i náklady na závod financovat majitel Dolphins, miliardář Stephen Ross.

Miami bude druhým americkým dějištěm v kalendáři F1 po Austinu, závod by měl mít květnový termín. V příští sezoně bude zcela novým dílem v seriálu Grand Prix Vietnamu a mistrovství světa bude tvořit rekordní počet 22 Velkých cen.

Reklama

Související témata: