Hlavní obsah

Tréninky na Velkou cenu Španělska ovládly hvězdy Mercedesu

Barcelona

Páteční tréninky na Velkou cenu Španělska formule 1 ovládli jezdci stáje Mercedes. První místo na okruhu v Barceloně nejprve obsadil Valtteri Bottas s náskokem 39 tisícin před týmovým kolegou a vedoucím pilotem průběžného pořadí mistrovství světa Lewisem Hamiltonem. Ten pak zajel nejrychlejší čas ve druhém tréninku, kde za sebou pro změnu nechal svého týmového parťáka Bottase.

Foto: Pool, Reuters

První trénink na Velkou cenu Španělska formule 1 ovládli jezdci stáje Mercedes. První místo na okruhu v Barceloně obsadil Valtteri Bottas s náskokem 39 tisícin před týmovým kolegou a vedoucím pilotem průběžného pořadí mistrovství světa Lewisem Hamiltonem (na snímku).

Článek

Třetí příčku v úvodním pátečním tréninku obsadil Max Verstappen, jenž v předchozím závodě ukončil neporazitelnost Mercedesu v dosavadním průběhu sezony. Pilot Red Bullu na Bottase, kterého díky triumfu v Silverstonu sesadil z druhého místa průběžného pořadí, ztratil bezmála sekundu.

Na čtvrtém místě dojel Charles Leclerc z Ferrari a hned za ním jeho týmový kolega Sebastian Vettel. Pro čtyřnásobného mistra světa, který do Barcelony přijel s novým podvozkem, šlo o výrazné zlepšení dosavadních výsledků.

Šestý byl Romain Grosjean z Haasu a sedmý navrátilec Sergio Pérez, který předchozí dva závody vynechal kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Pilot stáje Racing Point dostal ve čtvrtek po negativním testu svolení k návratu a za Bottasem zaostal o 1,7 sekundy.

"Jsem rád, že už to mám za sebou. Bylo to těžké, deset dní jsem nemohl opustit pokoj," uvedl Pérez. "Mohl jsem na pokoji cvičit, protože naštěstí jsem neměl žádné výrazné příznaky. Jen mě bolela hlava a den dva jsem se cítil hodně unavený," přidal mexický pilot.

Druhý trénink pro Hamiltona

Ve druhém pátečním tréninku byl nejrychlejší Hamilton před svým stájovým kolegou Bottasem. Mezi elitní šestku se vklínil Australan Ricciardo s Renaultem, když byl čtvrtý.

Úvodní tréninky na Velkou cenu Španělska, závod MS vozů formule 1:
První trénink:
1. Bottas (Fin./Mercedes) 1:16,785
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,039
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,939
4. Leclerc (Fr./Ferrari) -1,185
5. Vettel (Něm./Ferrari) -1,196
6. Grosjean (Fr./Haas) -1,506.
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:16,883
2. Bottas -0,287
3. Verstappen -0,821
4. Ricciardo (Austr./Renault) -0,985
5. Grosjean -1,250
6. Leclerc -1,264

Reklama

Související témata: