Hlavní obsah

Schumacher nezapomněl vítězit, sezóna bude strhující, těší se Ecclestone

LONDÝN

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone je nadšen nedávno ohlášeným návratem sedminásobného šampióna Michaela Schumachera a předvídá, že sezóna 2010 bude strhující. „Je to fantazie. Skvělé rozhodnutí pro formuli i pro samotného Michaela,“ uvedl Ecclestone.

Foto: Gareth Watkins, Reuters

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone

Článek

„Když piloti dlouho závodí, občas ztratí motivaci. To byl pravděpodobně jeden z důvodů, proč to Michael před třemi lety zabalil. Ale nyní je znovu tady, plně koncentrován a se stoprocentní motivací. To ve výsledku může znamenat řadu vzrušujících závodů v příštím roce,“ citoval Ecclestona deník The Sun.

Schumacher oznámil návrat po třech letech mimo kokpit. Na spadnutí byl jeho comeback už v průběhu uplynulé sezóny, kdy se hovořilo o tom, že nahradí zraněného Felipeho Massu za volantem Ferrari. Nakonec z toho však kvůli zdravotním obtížím sešlo a německá legenda se na objeví až na startu následujícího ročníku. Ovšem nikoliv v barvách italské stáje, ale v týmu Mercedesu, s nímž se dohodl na lukrativní roční smlouvě.

„Michael rozhodně nezapomněl závodit a vítězit. Bude skvělý na trati a navíc může týmu hodně pomoci při nastavování a vývoji vozu. Viděli jsme nespočetněkrát, že není nikdy spokojen, dokud není vůz v perfektním stavu,“ doplnil Ecclestone, který je přesvědčen, že čtyřicetiletý pilot může rozšířit svou rekordní sbírku sedmi titulů.

Zřejmě nejvíce však Ecclestona těší, že Schumacherův návrat opráší povadlou image formule 1. Zejména po letošním skandálu s fingovanou havárií Renaultu, která pořádně otřásla zákulisím a po níž musel odejít ze seriálu jeden z mocných mužů Flavio Briatore. „Michael je výjimečná postava F1, to všichni víme. Právě teď potřebujeme takovéto charismatické jedince,“ zakončil Ecclestone.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint