Hlavní obsah

Mick Schumacher bude debutovat ve formuli 1

Senni-San Carlo/Praha

Kráčí v otcových stopách. Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, si v pátek během tréninku na Velkou cenu Toskánska v Mugellu s velkou pravděpodobností odbude oficiální debut ve formuli 1. Zatím není jisté, do kokpitu kterého týmu se jednadvacetiletý německý závodník posadí. Schumacher si o vstupenku do světa formule 1 řekl skvělými výkony v seriálu F2, ve kterém mu patří průběžná 2. příčka celkového hodnocení.

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher se raduje z triumfu v F2 na okruhu v Monze.

Článek

Mick Schumacher je aktuálně jezdcem týmu Prema Theodore Racing. Minulý víkend na okruhu v Monze si připsal premiérový triumf v letošní sezoně F2. O svém řidičském umění teď bude moct veřejnost přesvědčit mezi elitou formule 1.

Během pátečního tréninku by se talentovaný pilot měl podle ostrovních médií posadit buď do kokpitu týmu Alfa Romeo, nebo Haas. „V letošní sezoně formule 2 jezdí opravdu velmi dobře," řekl nedávno o jezdci akademie Ferrari šéf italské stáje Mattia Binotto.

„Jeho úkolem bylo jezdit F2 a zlepšovat se. A přesně to dělá. Brzy si spolu sedneme a pobavíme se o tom, jak bude vypadat jeho příští sezona," naznačil Binotto deníku Bild, že syn legendárního Michaela si svými výkony otevírá dveře do F1.

Schumacher v roce 2018 ovládl celkové hodnocení seriálu F3. Po přesunu do formule 2 výsledkově spíše paběrkoval, v letošním ročníku si ale hlasitě říká o pozornost mezi špičkou motorsportu.

O tom, že řídit dokáže i ty nejlepší stroje, bude moct týmy ve formuli 1 přesvědčit už během pátečního tréninku v na okruhu v Mugellu, který je domovem stáje s hřebcem ve znaku.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace