Hlavní obsah

Francouzská televize zveřejnila animaci Grosjeanovy nehody

Paříž/Praha

Z toho mrazí. Francouzská televize Canal Plus zveřejnila animaci listopadové nehody bývalého pilota formule 1 Romaina Grosjeana. Francouzský závodník tehdy během Velké ceny Bahrajnu narazil v plné rychlosti do svodidel a jeho kokpit zachvátily plameny. K čemu přesně tehdy došlo? Na to se můžete podívat ve videu uvnitř článku.

Foto: @Peke_Formula1, Twitter

Jak je patrné z animace Grosjeanovy nehody, ochranný prvek zvaný "svatozář" zafungoval. Bez něj by tu už francouzský pilot nejspíš nebyl.

Článek

29. listopad je dnem, kdy rodák z Ženevy Grosjean může slavit své druhé narozeniny. Jen o vlásek tehdy na bahrajnském okruhu unikl smrti. Grosjeanův monopost se při nárazu do svodidel rozpůlil a po explozi začal hořet.

Francouzský jezdec po více než půlminutě v plamenech dokázal sám z hořící formule vyskočit. Televizní stanice Canal Plus teď zveřejnila detailní animaci toho, co se na Sakhiru v osudnou chvíli vlastně stalo.

Čtyřiatřicetiletý Grosjean zázrakem přežil, ze žhnoucího pekla se vydrápal včas. Z podrobné animace je také patrné, že nebýt ochranného oblouku halo, dnes už tu bývalý jezdec stáje Haas být nemusel.

Grosjean se dva týdny po hrozivé nehodě v Bahrajnu podrobil operaci rukou. Po havárii měl poškozené vazy a popáleniny. Vzhledem k okolnostem karambolu a rozsahu jeho zranění může hovořit o zázraku.

Po incidentu musel Grosjean vynechat závěrečné dvě Grand Prix sezony. Tím se zároveň uzavřela jeho kariéra v F1.

Reklama

  Velká cena Číny - sprint probíhá Živě
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články