Hlavní obsah

Räikkönen kvůli covidu nepojede ani v Monze, opět ho zastoupí Kubica

Bývalý mistr světa formule 1 Fin Kimi Räikkönen přijde kvůli nákaze koronavirem také o Velkou cenu Itálie, která se pojede o víkendu v Monze. Stejně jako v závěru minulého týdne v nizozemském Zandvoortu ho v monopostu Alfa Romeo zastoupí náhradní jezdec Polák Robert Kubica. Räikkönen musí podle prohlášení stáje zatím zůstat v izolaci.

Foto: Ammar Hassan, ČTK

Bývalý mistr světa formule 1 Fin Kimi Räikkönen přijde kvůli nákaze koronavirem také o Velkou cenu Itálie, která se pojede o víkendu v Monze.

Článek

"Doufám, že se uzdraví a brzy se do kokpitu vrátí," uvedl Kubica, který obsadil v nizozemské Grand Prix 15. místo hned za dalším pilotem Alfy Romeo Italem Antoniem Giovinazzim.

Pro šestatřicetiletého polského jezdce, jehož kariéru málem ukončila těžká havárie v rallye v roce 2011, to byl první start v F1 po téměř dvou letech. Naposledy závodil v roce 2019 v Abú Zabí ještě v barvách Williamsu.

"Se závodem v Holandsku jsem spokojený a chci pomoct týmu znovu. Těším se na Monzu, na tamní neuvěřitelné dráze jsem v roce 2006 vybojoval své první stupně vítězů. Tu trať dobře znám, což mi pomůže, zvlášť když je teď kvůli sprinterské kvalifikaci o trénink méně," řekl Kubica.

Jednačtyřicetiletý Räikkönen minulý týden ohlásil, že po sezoně ukončí kariéru v F1, v níž zatím nasbíral rekordních 341 startů.

Reklama