Hlavní obsah

Hamilton předčil v Koreji šampióna Vettela v obou trénincích

První volné tréninky na korejskou Grand Prix vozů formule 1 nepatřily suverénovi posledních závodů, ale Lewisi Hamiltonovi. Britský pilot Mercedesu a bývalý mistr světa porazil šampiona posledních tří let a vládce letošního MS Sebastiana Vettela z Red Bullu v obou jízdách. V té druhé o desetinu sekundy.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Lewis Hamilton během tréninku na GP Koreje

Článek

"Je to dobrý základ. Už si ani nemůžu vzpomenout, kdy jsme zažili takhle dobrý pátek," prohlásil Hamilton. "Tenhle víkend to bude s Mercedesem hodně těsné," předpokládal Vettel. Krok s nimi držely obě týmové dvojky - Hamiltonův kolega Nico Rosberg i Mark Webber z Red Bullu.

Favoritem pro nedělní 14. Velkou cenu sezony nicméně zůstal Vettel, který vyhrál letos už sedm závodů včetně tří posledních a na okruhu v Jongamu bude útočit na korejský hattrick. Pořadí mistrovství světa před nedělním závodem vede o 60 bodů.

Těžkou nehodou skončil první trénink pro jiného exmistra světa Kimiho Räikkönena. V poslední zatáčce vjel do bariéry z pneumatik, vyvázl bez zranění, ale svůj lotus hodně poničil. V obou sekcích se finský pilot časem zařadil na osmé místo.

Sobotní kvalifikace začne v 7:00 SELČ a zatímco dnešní tréninky provázelo slunce, meteorologové předpokládají, že o víkendu bude pršet. "Mokro by nebylo nic tragického, na to máme gumy, ale když bude hodně foukat, to už může závodu uškodit," řekl Vettel.

Velká cena Koreje, 14. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Jongamu - tréninky:
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:39,630
2. Vettel (Něm./Red Bull) -0,037
3. Webber (Austr./Red Bull) -0,186
4. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,487
5. Button (Brit./McLaren) -0,585
6. Alonso (Šp./Ferrari) -0,744.
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:38,673
2. Vettel -0,108
3. Rosberg -0,124
4. Webber -0,171
5. Massa (Braz./Ferrari) -0,441
6. Grosjean (Fr./Lotus) -0,553.

Reklama

Související témata: