Hlavní obsah

Němec Vettel zaútočí v Indii na čtvrtý titul F1 z pole position

Dillí

Do Velké ceny Indie formule 1 odstartuje z prvního místa Sebastian Vettel a má tak na dosah zisk čtvrtého titulu mistra světa za sebou. Španěl Fernando Alonso z Ferrari, který jako jediný může korunovaci německého pilota stáje Red Bull v neděli odložit, byl v sobotní kvalifikaci na osmém místě o téměř dvě vteřiny pomalejší.

Foto: Saurabh Das, ČTK/AP

Red Bull driver Sebastian Vettel of Germany steers his car during qualifying at the Indian Formula One Grand Prix at the Buddh International Circuit in Noida, India, Saturday, Oct. 26, 2013. (AP Photo/Saurabh Das)

Článek

Šestadvacetiletý Vettel se díky sedmé pole position v sezóně výrazně přiblížil celkovému prvenství v šampionátu. Na okruhu v Dillí totiž s přehledem vyhrál obě dosavadní Grand Prix a tentokrát se nemusí ani starat o výsledky soupeřů, neboť nedostižný náskok mu zajistí i páté místo. Navíc i kdyby v Indii nebodoval, Alonso by musel skončit nejhůř druhý, aby udržel teoretickou šanci na titul.

"Snažím se na to moc nemyslet, ale je to těžké, když se mě každý druhý člověk ptá pořád na stejnou otázku," řekl Vettel. "Doteď jsme se soustředili vždy jen na jednotlivé kroky a nehodlám na tom ani teď něco měnit. Pro zítřek sice máme skvělou pozici, ale čeká nás hodně kol a nebude to lehké," dodal.

Na druhém místě v kvalifikaci, které předcházel kvůli špatné viditelnosti zaviněné smogem dvakrát odložený závěrečný trénink, skončil další německý jezdec Nico Rosberg z Mercedesu, třetí dojel jeho britský stájový kolega Lewis Hamilton. Čtvrtou příčku obsadil druhý jezdec Red Bullu Australan Mark Webber a první pětku uzavřel Brazilec Felipe Massa z Ferrari.

Až na osmé příčce byl Alonso, dvojnásobný mistr světa si z toho však příliš těžkou hlavu nedělal. "Když se podívám na průběžné pořadí, tak já mám 207 bodů a dobrou sezónu má i Felipe. Myslím, že z auta, které máme, jsme vyždímali maximum," prohlásil. "Samozřejmě nás mrzí, že bojujeme jen o druhé místo, ale Red Bull byl prostě lepší než my," dodal.

Velká cena Indie, závod MS vozů formule 1 v Dillí - kvalifikace:
1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:24,119
2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,752
3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,822
4. Webber (Austr./Red Bull) -0,928
5. Massa (Braz./Ferrari) -1,082
6. Räikkönen (Fin./Lotus) -1,129
7. Hülkenberg (Něm./Sauber) -1,215
8. Alonso (Šp./Ferrari) -1,707
9. Pérez (Mex./McLaren) -2,034
10. Button (Brit./McLaren) -2,368

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články