Hlavní obsah

Mexičan po děsivé vývrtce nechápal, co se stalo, a skončil v nemocnici

Praha

Spektakulární a pro fanoušky formule 1 impozantní moment, pro hlavního hrdinu okamžik, který by rád oželel. Mexický pilot Esteban Gutiérrez v monopostu Sauber se během Grand Prix Bahrajnu octl hlavou nad dráhou okruhu a po hororovém karambolu musel do nemocnice.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Vůz Mexičana Estebana Gutiérreze po havárii v Bahrajnu.

Článek

Třetí podnik mistrovství světa vstoupil do jednačtyřicátého kola, když se odehrál děsivý střet. Dvaadvacetiletý pilot si zatáčku najížděl hodně ze široka, když jej nic netušícího nabral špičkou monopostu Venezuelan Pastor Maldonado v Lotusu.

Mexický závodník se vznesl do vzduchu a otočil o sto osmdesát stupňů, následně drsně dopadl na kola a s poškozeným monopostem zůstal nehnutě stát. „Wow, co to bylo," hlesl z trosek Gutiérrez po karambolu.

Po chvilce napětí pak do týmové vysílačky hlásil: „Jsem v pořádku." Z monopostu nakonec vylezl a trať opustil po svých, z boxů však mířil k lékařům do zdravotního centra na okruhu. „První testy ukázaly, že Esteban je v pořádku a není nijak zraněn. Ještě však musí podstoupit další vyšetření v nemocnici," uvedl tým v oficiálním prohlášení. „Pokračující prohlídky jsou jen preventivní," uvedli zástupci Sauberu.

Maldonado za drsný útok zaplatil. V závodě dostal penalizaci stop and go v délce deseti vteřin, navíc při příštím závodě v Číně přijde na startu o pět míst proti výsledku kvalifikace.

„Musím si vše důkladně prostudovat na videu, ale zdálo se mi, že Esteban minul brzdný bod, a tak jsem jel vnitřkem do zatáčky. A najednou jsem do něj narazil. Chápu, že je složité vše pochopit, ale jel jsem z boxů na studených pneumatikách, což mohlo sehrát roli. Každopádně jsem byl moc rád, když jsem viděl Estebana odcházet po svých," citoval Maldonada server skysports.com.

Reklama

Související témata: