Hlavní obsah

Sešla se rodina a stovky hostů. Schumachera představili na výstavě

Dva roky má trvat výstava připomínající všechny možné aspekty sportovního života Michaela Schumachera. Na pondělní vernisáži bylo 200 hostů, přišli jezdcova manželka Corinna, osmnáctiletá dcera Gina Maria, šestnáctiletý syn Mick i pilotův otec Rolf. Jakoby v té atmosféře nechyběl ani samotný Michael..., psala některá německá média. Ale sedminásobný mistr světa se podle oficiálních informací dál dává dohromady po těžkém pádu na lyžích před více než dvěma roky. Že by se v dohledné době objevil na veřejnosti, se zdá být krajně nepravděpodobné.

Foto: Shizuo Kambayashi, ČTK/AP

Michael Schumacher na snímku z října 2012.

Článek

Na výstavě v německém Marburgu nechybějí monoposty, s nimiž Schumacher sbíral úspěchy. Byla poskytnuta řada soukromých předmětů rodiny, nechybějí interaktivní prvky. Na akci se podílí jeden ze Schumacherových dlouholetých partnerů.

„Výstava umožňuje oživit vzpomínky na doby Michaela s Ferrari, Mercedesem a Benettonem," uvedla jezdcova manažerka Sabine Kehmová a zachovávala strohost ve sděleních ohledně aktuálního pilotova stavu.

Naposledy se o něm alespoň zčásti konkrétněji vyjádřil jeho bývalý šéf ve stáji Ferrari Luca di Montezemolo zkraje února. „Mám nové zprávy, ale bohužel nejsou dobré," řekl. Podrobnosti ovšem neuvedl.

Schumacher po nárazu do kamene při lyžování v Méribelu utrpěl úraz hlavy s poraněním mozku. V nemocnici v Grenoblu podstoupil dvě operace a byl udržován v umělém spánku. Z kómatu jej lékaři probouzeli přes pět měsíců. Předloni v červnu byl převezen z Francie do Švýcarska, nejprve na kliniku v Lausanne, pak do domácího ošetřování, kde je dodnes. „Všichni víme, co se přihodilo, musíme to přijmout a doufat, že s podporou okolí přijde změna," uvedla Kehmová.

Reklama

Související témata: