Hlavní obsah

Co to tady, kurva, děláme? rozčiloval se Vettel. Rus do něj dvakrát narazil a poslal ho do bariéry

Hned v úvodním kole skončila pro čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela nedělní Velká cena Ruska vozů formule jedna. Německý šampión doplatil na dva nárazy od přemotivovaného domácího Daniila Kvjata a po incidentu nešetřil peprnými výrazy.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Inkriminovaný okamžik, kdy domácí Daniil Kvjat (vlevo) z Red Bullu vrazil zezadu do Sebastiana Vettela (druhý zprava). Pro německého pilota Ferrari tak skončil závod v Soči hned v 1. kole.

Článek

Oba jezdci odstartovali ze čtvrté řady, Rus nejprve v první zatáčce nedobrzdil a narazil zezadu do ferrari německé hvězdy. A o chvíli později se do něj trefil znovu a tentokrát už poslal Vettela do bariéry.

Pro Němce tím závod skončil. „Upřímně, co tady, kurva, děláme," rozčiloval se do vysílačky Vettel, jenž měl s Kvajtem kolizi už v úvodu minulého závodu v Číně, kde ho nazval „šílencem, který se řítí jako torpédo".

Rus dostal desetisekundový trest v boxech, čímž rovněž přišel o šanci na solidní umístění na domácí trati. Už před závodem v Soči se ale nechal slyšet, že na svých startech nehodlá nic měnit.

„Nikdy nevíte, jak se start vyvine, je to vše o instinktech. Musíte reagovat na to, co se kolem vás děje," zdůrazňoval novinářům.

Nešťastný Vettel, jenž loni vyhrál pro Ferrari tři Velké ceny, odjel z místa nehody na skútru. Před novináři trval na tom, že svůj konec v závodě nemohl nijak odvrátit.

„Nebyla to moje chyba. Nebylo nic, co bych mohl udělat jinak," řekl pro BBC. Osobní antipatie s ruským pilotem ale odmítal. "Není to tak, že bych ho neměl rád. Jen si myslím, že chyboval před dvěma týdny a chybu udělal i dnes," doplnil Němec.

Kvjat se posléze za svoje počínání na trati omluvil: „Celý ten zmatek jsem zavinil já. Nemám z toho dobrý pocit. Všem se za to omlouvám."

Reklama