Hlavní obsah

Za zkrat přišel trest! Red Bull poslal Kvjata do Toro Rosso výměnou za Verstappena

Zpackal závod a trest na sebe nenechal dlouho čekat! Vedení týmu Red Bull přeřadilo ruského pilota Daniila Kvjata po jeho nepovedeném vystoupení při nedělní Velké ceně Ruska vozů formule 1 v Soči do sesterské stáje Toro Rosso a před nadcházející GP Španělska na jeho místo v elitním týmu povýšilo Maxe Verstappena. Osmnáctiletý nizozemský talent v Red Bullu vytvoří dvojici s Australanem Danielem Ricciardem.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Inkriminovaný okamžik GP v Soči, kdy domácí Daniil Kvjat (vlevo) z Red Bullu vrazil zezadu do Sebastiana Vettela (druhý zprava). Pro německého pilota Ferrari tak závod skončil hned v 1. kole.

Článek

Kvjat po startu Grand Prix v Soči dvakrát vrazil do monopostu Sebastiana Vettela, s nímž měl kolizi i v úvodu předchozího závodu v Číně. Německý pilot Ferrari, jenž v minulosti získal v barvách Red Bullu čtyři tituly mistra světa, skončil po Kvjatově bezhlavém útoku v prvních zatáčkách se zničeným vozem v bariéře.

"Max dokázal, že je mimořádný mladý talent. Jeho dosavadní výkony v Toro Rosso na nás udělaly dojem a těší nás, že mu můžeme dát příležitost závodit za Red Bull," uvedl šéf stáje Christian Horner v oficiálním prohlášení. "Dany bude pokračovat ve svém rozvoji v Toro Rosso, v týmu, který už dobře zná, aby měl šanci najít znovu formu a ukázat svůj potenciál," dodal.

Kvjat už v minulosti v Toro Rosso působil a po odchodu Vettela do Ferrari získal uvolněné místo v Red Bullu.

Reklama

Související témata: