Hlavní obsah

Kolize v Rakousku nezkomplikuje Rosbergovi jednání o nové smlouvě

Spielberg

Kolize s týmovým kolegou v dramatickém závěru nedělní Velké ceny Rakouska neuškodí Nicu Rosbergovi při vyjednávání o nové smlouvě v Mercedesu. Ujistil o tom šéf stáje Toto Wolff. Kvůli srážce v posledním kole závodu však vedení Mercedesu uvažuje o zavedení týmové režie.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Reakce německého pilota F1 Nica Rosberga po skončení Velké ceny Rakouska.

Článek

Závod formule 1 ve Spielbergu vyhrál Lewis Hamilton po manévru v posledním kole, při kterém Rosberga předjel. Když německý lídr bránil první pozici, při kontaktu s Hamiltonem poškodil monopost a ve finiši ho ještě předjeli dva soupeři. Dojel tak čtvrtý a Mercedes ztratil body.

"Byl to hodně hloupý incident," zlobil se Wolff. "Nevím, co se jim honí hlavami. Budeme si muset vážně promluvit. Ačkoli nenávidím týmové příkazy, je možné, že k nim budeme muset přistoupit," dodal. V Barceloně před měsícem a půl oba mercedesy skončily po vzájemné nehodě hned v prvním kole.

Rosberg po rakouské GP vede šampionát o 11 bodů před Hamiltonem. Letos vyhrál pět z devíti závodů. Po sezóně mu končí smlouva a spekuluje se o zájmu Ferrari. Wolff však ve Spielbergu řekl, že k prodloužení spolupráce s jednatřicetiletým Němcem zbývají maličkosti.

"Smlouva je dlouhodobé rozhodnutí, závodní incidenty ho neovlivní," řekl šéf Mercedesu. Za německý tým jezdí Rosberg od roku 2010. Druhý z pilotů Hamilton, obhájce titulu a trojnásobný mistr světa, má kontrakt do roku 2018.

Další Velká cena se uskuteční už v neděli v Silverstonu.

Reklama

Související témata: