Hlavní obsah

Nemáš talent jako táta, slýchá mladý Mick. Ale aspoň v něčem už proniká mezi piloty F1

Mohuč

S hvězdami po boku vyrazí Mick Schumacher do boje na pro něj neobvyklé scéně. Jako kdysi jeho otec Michael. Ten zbožňoval fotbal, byl pro něj vítaným zpestřením sportovního života. Na trávník vstupoval v roli registrovaného hráče, byl vůdčí postavou celku formulových pilotů. A teď si i sedmnáctiletý syn mistra světa 27. července v rámci charitativní akce zahraje v Mohuči v týmu i s jezdci F1, mezi které zatím nepatří. A ani ve fotbale nijak neoslnil.

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher při letošních závodech v Oscherslebenu.

Článek

„Je to pro mě čest, ale musím ještě trošku zapracovat, v autě nebo i na kole jsem určitě lepší než na hřišti," uvedl pro německá média Mick Schumacher, který se zatím prezentuje v závodech formule 4.

Teď nastoupí ve fotbalovém týmu, jehož kapitánem by měl být Sebastian Vettel a chybět v něm nemají další esa F1 - Fernando Alonso, Felipe Massa či Daniel Ricciardo.

Před nedávnem Schumacher čelil poznámkám bývalého jezdce Jose Verstappena, který se nekompromisně vyjádřil, že Mick nemá coby pilot rychlých vozů takový talent jako Michael, kterého před časem z běžného života vyřadilo těžké zranění z lyžovačky v Alpách.

Verstappen byl kdysi právě Michaelovým kolegou v Benettonu. A má taktéž syna, který už se výraznější prosadil ve světě F1. Mladému Schumacherovi podle něj škodí očekávání a tlak, se kterým se musí vypořádávat, bylo by přínosem, kdyby tátu měl po boku. Nebo aspoň jiného vhodného rádce či mentora. „Postrádá samozřejmě otce, myslím, že Mick je ten typ, který potřebuje na lepší výsledky více času," vyjádřil se Verstappen.

Přesto je jméno Schumacher stále jistotou, která přitahuje. A tak se Mick objeví při charitativní akci, na kterou vedle pilotů F1 dorazí další esa jako třeba basketbalista Dirk Nowitzki, boxer Henry Maske, diskař Lars Riedel, skokan na lyžích Sven Hannawald a fotbalista Lukas Podolski.

Reklama

Související témata: