Hlavní obsah

Stáj formule 1 Sauber má nového majitele

Budapešť

Stáj formule 1 Sauber našla nového majitele a její budoucnost se tím zdá být zajištěna. Švýcarská investiční společnost Longbow Finance odkoupila holding Sauber od dosavadních vlastníků, zakladatele týmu Petera Saubera a vedoucí stáje a jednatelky Monishy Kaltenbornové. Název stáje ani její sídlo v Hinwilu se nezmění.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Brazilec Felipe Nasr z týmu Sauber.

Článek

Zatímco Peter Sauber se z týmu definitivně stáhne a složí všechny funkce, rakouská stájová šéfka zůstane na dosavadní pozici. "Podepsali jsme smlouvu, kterou jsme zajistili týmu formule 1 i skupině Sauber budoucnost," řekl dvaasedmdesátiletý Sauber, jehož nástupcem v pozici prezidenta holdingu se stal Pascal Picci, prezident Longbow Finance.

"Jsme si jistí, že jsme získali perfektního partnera na to, aby z nás byl úspěšný a konkurenceschopný tým," uvedla Kalterbornová.

Stáj Sauber v mistrovství světa v posledních letech paběrkuje. V této sezóně ještě její jezdci Marcus Ericsson ze Švédska a Felipe Nasr z Brazílie nezískali ani bod. Vloni skončili s 36 body osmí v Poháru konstruktérů, ale o rok dříve Sauber ani jednou nebodoval.

Reklama

Související témata: