Hlavní obsah

Hamilton v tréninku havaroval, nejrychlejší byl Rosberg

Aktualizováno

Německý pilot Mercedesu Nico Rosberg byl nejrychlejší v dnešních trénincích na Velkou cenu Maďarska. Lídr mistrovství světa na Hungaroringu dominoval odpoledním jízdám, poté co z nich po havárii záhy odstoupil jeho týmový kolega Lewis Hamilton. Britský obhájce titulu ovládl dopolední program a jeho čas pak v druhém tréninku dokázal vedle Rosberga pokořit už jen Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Pilot stáje Mercedes Nico Rosberg z Německa na trati v maďarském Hungaroringu.

Článek

Pro Hamiltona skončil druhý trénink po pouhých 13 minutách. V pravotočivé zatáčce ztratil kontrolu nad vozem a bokem narazil do ochranné bariéry. Dokázal s ním ještě pomalu dojet do depa, ale pokračovat nemohl.

"Tohle nebyla zrovna povedená jízda. Musím se omluvit mechanikům za práci, kterou jsem jim přidělal, protože musí auto rozebrat a zase složit," litoval Hamilton, který i přes pouhá čtyři odjetá kola zajel pátý nejlepší čas druhého tréninku. "Naštěstí jsem měl z těch pár kol dobrý pocit," dodal. Kvůli nehodě musel ještě na rutinní lékařskou prohlídku, která pro něj dopadla dobře.

Rosberg měl na Ricciarda náskok přes půl sekundy. Hamilton dopoledním časem zaostal za Rosbergem o devět desetin, na jedinou tisícinu se k němu v druhém tréninku přiblížil obhájce prvenství v maďarské Grand Prix Sebastian Vettel ve ferrari.

"Auto je rychlé, zdá se, že nám sedí i nový asfalt tady. Byl to dobrý začátek víkendu," řekl Rosberg.

Tréninky na Velkou cenu Maďarska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Budapešti:
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:21,347
2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,237
3. Vettel (Něm./Ferrari) -1,644
4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,735
5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,827
6. Verstappen (Niz./Red Bull) -2,110
Druhý trénink:
1. Rosberg 1:20,435
2. Ricciardo -0,595
3. Vettel -0,913
4. Verstappen -1,335
5. Hamilton -1,525
6. Räikkönen -1,623

Reklama

Související témata: