Hlavní obsah

Schumacherova léčba je nákladná. Rodina už pár klenotů prodala, teď nabízí další

Praha

Už dva a půl roku uplynulo od tragické nehody na lyžích, při níž se jeden z nejslavnějších pilotů historie formule 1 Michael Schumacher zranil a upadl do kómatu. Přestože ve své hvězdné kariéře vydělal německý závodník miliardy, je jeho léčba natolik nákladná, že je rodina nucena rozprodávat svůj majetek.

Foto: Jiří Křenek

Typický profil Michaela Schumachera.

Článek

O sedminásobného mistra světa se doma v Glandu na břehu Ženevského jezera bez přestávky stará patnáctičlenný lékařský tým. I proto činí týdenní náklady na Schumacherovu léčbu podle serveru express.co.uk astronomických 100 tisíc liber (asi 3,2 miliónu korun).

Za stejnou částku chce nyní Michaelova manželka Corinna prodat stříbrný Mercedes E55 AMG z roku 1998, jedno z oblíbených aut slavného pilota.

Rozhodně to ale není první ani nejcennější část majetku, kterých se už musela Schumacherova rodina vzdát. Corinna prodala rezidenci v Norsku, následovalo i soukromé letadlo a v dubnu tohoto roku pak museli Schumacherovi nejbližší udělat zásadní rozhodnutí: nabídli ke koupi monopost Benetton B191 Ford, s nímž vítěz 91 Grand Prix dosáhl prvního pódiového umístění v seriálu mistrovství světa. V roce 1992 dojel při Velké ceně Mexika třetí.

V květnu tohoto roku si ho koupil zájemce v Monaku za 1,2 miliónu dolarů (asi 29,5 miliónu korun).

Stav sedmačtyřicetiletého Němce je už dlouhou dobu velkou neznámou. V prosinci minulého roku jen Schumacherovi zástupci popřeli zprávu, že někdejší pilot stájí Jordan, Benetton, Ferrari a Mercedes udělal několik kroků a pohybuje paží.

Schumacherovi nejbližší (nejspíš zatím marně) už dva a půl roku věří, že se jim Michael znovu vrátí do života. K tomu teď, bohužel čím dál častěji, musejí řešit i finanční potíže.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint