Hlavní obsah

Návrat slavného jména. Paddock F1 navštívil Schumacher

Hockenheim

Víkendová Grand Prix Německa vozů formule 1 na Hockenheimringu přivítala vzácného hosta. Do paddocku stáje Mercedes zavítal Schumacher, nikoliv však sedminásobný šampión Michael, ale jeho sedmnáctiletý syn Mick. Talentovaný závodník by jednoho dne mohl navázat na úspěšnou kariéru slavného otce, o jehož zdravotním stavu je stále jen minimum zpráv.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Mick Schumacher, syn sedminásobného světového šampióna F1 Michaela Schumachera, zavítal o víkendu na Hockenheimring.

Článek

Michael Schumacher seděl v monopostu F1 naposledy před čtyřmi lety, než ho ve stáji Mercedes nahradil Lewis Hamilton. Mick Schumacher sledoval dění v královně motorsportu během pátečních tréninků i sobotní kvalifikace.

„Chci tu nasbírat co nejvíce zkušeností," řekl mladík pro německou televizní stanici RTL. „Bylo by skvělé jednou naskočit do takového auta a jezdit s takovými závodníky," dodal sedmnáctiletý Němec, který v současnosti závodí v seriálu ADAC a italské Formuli 4.

Jednoho dne by Mick Schumacher rád napodobil úspěchy svého otce Michaela. Ten vyhrál seriál mistrovství světa formule 1 celkem sedmkrát, z toho v letech 2000 až 2004 pětkrát po sobě. Slavný závodník se zotavuje po dva a půl roku starém pádu na lyžích, během kterého si poranil hlavu a upadl do kómatu.

V médiích se čas od času objeví nějaká "zaručená" spekulace o Michaelově aktuálním zdravotním stavu, kterou později členové rodiny dementují. O sedminásobného mistra světa se doma v Glandu na břehu Ženevského jezera bez přestávky stará patnáctičlenný lékařský tým. Týdenní náklady na Schumacherovu léčbu údajně dosahují astronomických 100 tisíc liber (asi 3,2 miliónu korun).

Reklama