Hlavní obsah

Zpráva, jakou chcete slyšet! Schumi začal reagovat, dostane se z toho, tvrdí bývalý šéf Ferrari

Pokud je to pravda, bude to pro formuli 1 dlouho očekávaná skvělá zpráva. Již déle než dva a půl roku veřejnost trápí negativní informace o zdravotním stavu legendárního šampióna Michaela Schumachera, který se po těžkém zranění hlavy stal jedním z nejsledovanějších pacientů světa. Až nyní svitla naděje. „Schumi začal reagovat, dostane se z toho,“ vyhlásil v pondělí Luca di Montezemolo, bývalý šéf Ferrari.

Foto: Jiří Křenek

Typický profil Michaela Schumachera.

Článek
Fotogalerie

Konečně zlom k lepšímu? Kéž by. Bývalý šéf Ferrari nemá ve zvyku mluvit ohledně sedminásobného mistra světa do větru. Ještě letos v únoru Luca di Montezemolo s vážnou tváří zvěstoval, že mu drásá srdce sledovat, jak se Schumacherův stav nelepší.

Až teď najednou velký obrat. „Mám velkou radost z toho, že Michael začal reagovat. Vím, jak je silný. Jsem si jistý, že rozhodující bude jeho vůle a díky ní se nakonec z této velmi, velmi náročné situace dostane," oznámil v pondělí 68letý Ital. „Schumi příznivě reaguje na poslední léčbu. Dostane se z toho," poukazuje šampiónův přítel.

Tátu teď zastupuje mladý Mick

Michael Schumacher (47) se vážně zranil 29. prosince 2013, kdy během lyžování ve francouzském středisku Méribel spadl hlavou na kámen. Následovalo 159 dní v umělém spánku a pak převoz na rehabilitační kliniku do Lausanne. Později se ikona Ferrari přesunula do domácí péče, ve které je až do současnosti.

Zprávy o Schumacherově stavu jsou od začátku jen kusé. A většinou pochmurné, třeba že rodina musí rozprodávat část majetku, protože speciální léčba je příliš nákladná.

Ikonu Ferrari mezitím zastupuje aspoň 17letý syn Mick, který dorazil na nedávný závod v Hockenheimu a zavítal i do garáže Mercedesu.

„Je to velmi milý kluk a velmi dobře vychovaný. No ale je to také syn rekordního šampióna a asi si myslí, že nás dokáže všechny porazit. To je však zcela normální, já si to v jeho věku při pohledu na tehdejší piloty také myslel," usmívá se úřadující mistr světa Lewis Hamilton.

Snad se i táta při plném vědomí Mickova vstupu do cirkusu formule 1 brzy dočká...

Reklama