Hlavní obsah

Hamilton měnil před Spa motor, odstartuje ze zadní části roštu

Vedoucí muž mistrovství světa formule 1 Lewis Hamilton odstartuje do nedělní Velké ceny Belgie ze zadní části roštu. Britský pilot dostal trest za to, že už pošesté v sezoně měnil určité díly motoru svého mercedesu. Bez sankcí je povoleno pět výměn.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Britský pilot Lewis Hamilton.

Článek

"Udělám všechno pro to, abych následky trestu minimalizoval. Ale vyhrát už bude docela těžké," uvedl na dnešní tiskové konferenci šampion z předchozích dvou sezon Hamilton, jenž chtěl útočit na jubilejní 50. vítězství v kariéře.

Díky postihu pro Hamiltona se otevírá šance jeho týmovému kolegovi a rivalovi Nicu Rosbergovi zdramatizovat situaci v čele pořadí MS. Německý pilot ztrácí na britského mistra světa, jenž vyhrál šest z uplynulých sedmi Velkých cen, 19 bodů.

Mercedes zvolil výměnu motoru, kterou by Hamilton tak jako tak už musel absolvovat, úmyslně před Velkou cenou Belgie. Ve Spa dosahují vozy vysokých rychlostí, čímž se silným mercedesům nabízí hodně možností k předjíždění, a není tak nereálné, že i ze zadní části roštu Hamilton dosáhne na stupně vítězů.

Reklama